A német Bundesliga bővelkedik idén meglepetésekben bőven, elég ha csak rápillantunk a tabellára. Na persze nem arra gondolok, hogy a Bayern ekkora fölénnyel vezet, hanem arra, hogy a Leipzig, a Gladbach, a Wolfsburg vagy ilyen kerettel a Hertha is csak szenved. Meglepetés is van persze, de az már kevesebb.

Nagyon jó látni, hogy a Fürth csapata valamennyire azért magára talált, még akkor is, ha így is tetemes a hátrányuk. Noha nagy ellenfelük nem volt az elmúlt négy mérkőzésen, így is előrelépésnek számít az 1-3-0-ás mérleg. Még akkor is, ha ebből kettö gól nélküli döntetlen volt. A Bielefeld ellen is sokáig nekik állt a zászló, de végül be kellett érjék a pontosztozkodással. Ma joggal reménykedhetnek egy esetlegesen újabb veretlenül megvívott mérkőzésben, bár igaz, hogy nem egy súlycsoport a két együttes. Egy dolog rondíthat bele a tippembe, az pedig az a tény, hogy szeretnék megbuktatni az edzőt, Florian Kohfeldet. Nem is merek ezért másra tippelni, mint a vendégek góljára. Mindkét csapat gyenge támadójátékot tud felmutatni, rádásul bajnokin öt mérkőzéssel ezelőtt találtak be a farkasok. Brutálisan gyenge szezon egy olyan csapattól, akiknek a nemzetközi kupás helyekért kellene küzdenie.

Ugyan még így is sokkal esélyesebb a hazai együttes, és nincs nagy hátrányuk a bentmaradó helyektől, de nagy kérdés, hogy mi a helyzet öltözőn belül. Kötve hiszem, hogy ne lenne idegeskedés és hiszti, ez pedig könnyen kiütközhet a pályán is.

Simán benne van, hogy 5-0 lesz a vége, de az is, hogy újabb katasztrófális Wokfsburgot látunk. A tippem az, hogy a Fürth szerez legalább egy gólt, aztán majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.

VfL Wolfsburg - Greuther Fürth: Greuther Fürth által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp