Egy rövid, téli szünet után folytatódik a Bundesliga idei kiírása, ahol tegnap a nyitómérkőzésen rögtön megszületett a forduló legnagyobb meglepetése. Az idei szezonban gyengélkedő Gladbachnak sikerült ismét legyőznie a listavezető Bayernt, ezzel pedig három mérkőzésen 2-1-0-ás mérleget tudnak felmutatni a bajorok ellen.

A Fürth csapata gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az idei szezonban csont nélkül a Bundesliga 2-be pottyan. Tizenhét forduló alatt öt pontot gyűjtött a csapat, ami tizeneggyel kevesebb, mint az előttük álló, de szintén kieső helyen lévő Bielefeld. Mostanában azért mindenki rendesen gyepálja a fürthi csapatot, kívétel ezalól az Union, akik első győzelmükhöz segítették a sereghajtót.

A Stuttgart csapata is nagyon gyenge ebben a szezonban, idő kérdése, hogy mikor dönt úgy a vezetőség, hogy eljött az edzőváltás ideje. Nagyon remélem, hogy nem erre játszanak a vendégek. A Stuttgart jelenleg a tizenhatodik helyen van, ami rájátszást érne a szezon végén. A vendégek szerencséjére sűrű a mezőny hátsó fele, így beleférhetne néha egy-egy botlás. Beleférhetne, ha nem olyan csapatok lennének, mint a Gladbach, Wolfsburg vagy a Hertha.

Az őszi mérkőzést 5-1-re nyerte odahaza a Stuttgart, azért ennyi ma is simán lehet a mérkőzés. Vagyis lehetne, ha nem lenne annyi hiányzó a vendégeknél. Azonban lesz Kalajdziac, aki akár egyedül megrúghatja nekem a tipphez szükséges két gólt. Nagyon gyenge a támadójátékuk idén, 22 gólt rúgtak eddig. Na, nem a szám a nagyon gyenge, hanem az, hogy a csapat két legeredményesebb játékosa két védő. Egyébként Kalajdziacnak még nincs gólja ebben a szezonban, ideje neki is elkezdeni termelni a gólokat.

Greuther Fürth - VfB Stuttgart: VfB Stuttgart által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp