Botrányosan rossz formában van a Wolfsburg együttese, mely az idei szezonban már túl van egy edzőváltáson. Florian Kohfeld október végén érkezett a csapathoz, azóta 3-1-5-ös mérleget sikerült felmutasson írányítása alatt a csapat. Úgy vélem, hogy akár az utolsó mérkőzése is lehet a német trénernek, mert a hazaiak vezetőségén az látszik, hogy nem túl türelmesek, ráadásul nem is megy a csapatnak az új edzővel.

Zsinórban öt vereséggel áll a Wolfsburg, ráadásul sikerült úgy szerepeljenek a BL-ben, hogy csoportutolsóként kiestek. Azt gondolom, hogy meg vannak számlálva a napjai Kohfeldnek is, nem lepődnék meg, ha az elkövetkezendő pár hétben/idén menesztenék. Amúgy is nagy divat lett mostanában a németeknél az edzőbuktatás, gondoljunk csak a Leipzigre vagy éppen a Gladbachra (ott valamiért nem küldték el Hüttert, de biztos vagyok abban, hogy erre játszott a csapat), illetve ott van még a Dortmund is, ahol nem teljesen elégedettek Rose-val. Bárhol meglépik a játékosok, ha úgy alakul és én azt gondolom, hogy itt úgy lesz. Na persze nem olyan feltűnően, mint a Gladbach - Freiburg, de szerintem egy 0-2 simán lehet.

Kétségtelen, hogy többre hívatott a cspat, de a jó szezonkezdet után valami megtört a csapatnál. Pár hónap után menesztették van Bommelt, akkor hasonlóan szerepelt a csapat, vereségek tömkelege követte egymást, néha becsúszott egy-egy iksz.

A Wolfsburg már csak a tizedik helyen áll, közvetlenül mögöttük a Köln található. Az a Köln, akiknek volt pár jó meccse idén, és nem kizárt, hogy meglepetést okozhatnak a hazai pályán igen gyenge Wolfsburg ellen. Ők sem jobbak idegenben, de vannak annyira rottyon a Farkasok, hogy ha nem is kapnak ki, de kapjanak legalább kettőt. Nagyon kiváncsi leszek, hogy miként alakul majd a mérkőzés, de ahogyan mostanában játszanak a hazaiak, simán benne van az, hogy a hétvégén már a kiesőkhöz lesznek közelebb, nem pedig a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekhez.

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln: 1. FC Köln által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp