Évek óta agonizált a Basel és esélye sem volt megszerezni a bajnoki címet. Mindig ráver a mezőnyre a Young Boys aki most épp kisebb válságát éli. Patrick Rahmen a nyáron vette át a piros-kékeket, s jelenleg a tabella második helyén áll csapata, két pont hátránnyal úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak az éllovas Zürich FC-nél. Most a sereghajtóhoz látogatnak, mégis győzelmükre 2,5 körül lehet üzletet kötni.

Stockerék uralják a Konferencia Liga csoportjukat is, csütörtökön Kazahsztánban a Kajrat Almati ellen léptek fel, s 2:1-es hátrányból hozták el mindhárom pontot (2:3). Emlékszem, hogy a selejtezőkben ellenük elvérzett a Maccabi Haifa és verték a Crvena Zvezda csapatát is a kazahok, azaz nem könnyű ott diadalmaskodni. Vissza a baseliekhez! Arthur mögé építi fel csapatát a Basel, aki már 13 találatnál jár a szezonban. Frei és Kasami gyűjti a labdákat Stocker elosztja és kiszolgálják az eredményes középcsatárt. Jellemző, hogy a 4-5-1 valóban ad egy védelmi stabilitást, hiszen csupán 12-szer vették be a Szuperligában Lindner kapuját, ami a legkevesebb a svájci bajnokságban. Összegezve elmondható, hogy ennek a csapatnak újra reális esélye van megnyerni az alpesi ország pontvadászatát, s ez nagydolog! A berni sárga fiúk négy éve uralják a ligát.

Van némi pikantériája luzerni részről ennek az összecsapásnak. Luganói 3:1-es veresége után felmondtak korábbi edzőjüknek Celestrininek és az utánpótlásban dolgozó Sandro Cieffo kapta meg ideiglenesen az együttest. A kazah kaland „időben fájt” a baselieknek és hét órás repülőút után értek csak haza pénteken reggel. Levélben halasztás kértek a luzerniektől, akik nem is válaszoltak a kérésre. Dühösek ezért Rahmen edző tanítványai, aki nem vár meglepetésszerű újításokat a kék-fehérektől, viszont büntetni akarnak játékosai. Mindössze egyetlen győzelmet aratott idén a Luzern, s nehezen hihető, hogy most a bajnokság egyik legjobb csapatát vernék meg. Sérültjeik mellett két besárgult alapemberre sem számíthat az új szakvezető. A háromgólos Ndiaye (ezzel 2. a házi góllövőlistán) és a középpályás Schulz is a lapok miatt kihagyja a mérkőzést.

Szerintem tudja, érzi a vendégcsapat, hogy a Young Boys idén verhető. Azonban a bajnok befejezi hamar a BL-t, s tavasszal új erőre kaphat. Most velük szemben csak négy pont a baseliek előnye, s a berniek egy meccsel kevesebbet játszottak. Tehát minden pont kell, s most Luzernben a sereghajtót illene móresre tanítani. A nagy utazás és a nemzetközi kupameccs miatt érdemes óvatosnak lenni, ezért azt mondom, hogy nem kapnak ki a vendégek!

Luzern - Bázel: Dupla esély - Dupla esély tipp