A Magyar Kupa negyedik fordulójára kerül sor, itt még megfordulnak a mezőnyben megyei illetve NBIII -as gárdák is, a sorsolásnál az NBI és NBII versenyben maradt együttesei ezekért az ellenfelekért ácsingóznak.

A másodosztályban jelenleg szenvedő Békéscsaba e tekintetben jól járt, hiszen az NBIII alján szerénykedő fővárosi ESMTK -val kell mérkőznie. Távolságban sem a legnagyobb utazás (csak fél Magyarországot kell átutazni, az ellenfél pedig kellemesnek mondható).

A Békéscsaba a Preisinger, Tököli párossal nagyon nem találta a ritmust és az összhangot. A korábbi sikeredzőt Schindler Szabolcsot újra visszacsábították és noha nála sem jöttek egyből a győzelmek, konszolidálódott az Előre játéka, ami eddig jobbára döntetlenekre volt jó a második vonalban. Legutóbb a dobogós Kecskemét ellen értek el 1-1 -t.

Kimondott cél a viharsarkiaknál a továbbjutás, nincsen eltiltott a teljes kerettel utazhatnak az Ady Endre utcai létesítménybe. Az eredmény függvényében, ha megszereznék a vezetést, akkor pedig az eddig kevesebb játékpercet kapók is lehetőséget kaphatnak.

Az Erzsébeti SMTK kisebb gödörbe került, egymás után két otthoni bajnokit buktak el, a Fradi II -es csapata 1-0 -ra, a Monor hétvégén 2-1 -el vitte el a pontokat.

Tény és való egyik csapat sincsen csúcsformába, ám Schindler Szabolcslassan lelket ver a csapatba és egy ilyen Magyar Kupa meccsen ki kell jönnie végre egy jobb eredménynek, az osztálykülönbséget a pályán is meg kell mutatnia az Előrének, akiknek remek kis játékosai vannak a támadó játékban, egy szerényebb összeállítású gárda ellen pedig megmutathatják végre mit is tudnak. Magabiztos Előre továbbjutást vizionálok.

Erzsebeti SMTK - Bekescsaba: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp