A negyeddöntőket rendezik a chicagoi WTA tornán. Az egyik ilyen összecsapás a Danielle Collins és Marketa Vondrousova találkozó. Érdekes,hogy korábban még soha nem mérkőztek meg egymással.

Az elmúlt hónapok és hetekben sem lehetett panasz az amerikai játékára. Július óta teljesen más arcát mutatja Danielle,mint korábban. A US Open is csak a nehéz tüzér Sabalenka állította meg. Itt Chicagoban viszont az amerikai játéka nem áll össze csak a kirakós néhány darabkáit látjuk. A sorsolás kegyeltje volt a tornán, pedig nívós névsort sorakoztatott fel a versenytábla. Az első fordulóban gyenge mutatók ellenére simán verte Flipkenst,de 100-on kívüliről beszélünk. A következő körben Doival találkozott ahol szintén elég hektikus teljesítményt nyújtott a rengeteg hibának köszönhetően. Nem tudom,hogy a szél is közre játszik e,de rengeteg a rontás részéről. A harmadik kanyarban ez a tendencia nem sokat változott,mert a nyerők és nem nyerők tekintetében az előző fordulók képe köszön vissza .A szettet simán nyerte,de kiderült hogy Mertens sérüléssel küzd bár a találkozót végignyomta. Ez a csapongó játék kevés lesz egy top játékos ellen nevezetesen Vondrousovával szemben.

Nem túl acélos hónapok vannak a cseh lány mögött,de a múlt héten mutatott játéka már az igazi arcát láthattuk ahol egészen az elődöntőig menteletelt. Ezen a tornán pedig elképesztően játszik,mert még szettet sem veszített.A mérkőzésein pedig az amerikaihoz hasonló vagy még őt is felülmúló valódi nehéz tüzérek álltak a másik oldalon. Tomljanovicnak esélyt sem adott ahogy hasonló sors várt Pavlyucsenkovára is. Teichmann ellen is kiválóan adogatott és hiába kezdett jól a svájci és adódtak lehetőségek a meccs elején nem élt vele. Később pedig felőrölte Vondrousva őt.

Fejben rendkívül koncentrált a cseh egész héten. Minden találkozóján uralta a játékot és szinte könnyed győzelmeket aratott pedig a legyőzöttek névsora tekintélyes. Látva az e heti játékot szerintem egyértelmű a cseh győzelme,mert rendkívül stabil formát mutatott még Collins hatékonysága a pályán nagyon szélsőséges.

Collins, Danielle - Vondrousova, Marketa: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp