San Diegoban már a 16 közé jutásért lépnek pályára a teniszezők. Mind a lengyel Hurkacz, mind az orosz színeket képviselő Kartatsevben közös, hogy az idei évben futották a legjobbjukat pályafutásuk során.

Karatsev idei dobbantása mesébe illő, előtte rendre ITF és Challenger szinteken küzködött, ám a fehérorosz edzőjével és Belorussziába tarott edzőtáborokkal szintet tudott lépni. Mentálisan is tréningezte magát és lám meglett az eredménye. Az Australian Openen elődöntőzhetett és a tavasszal is számos szép sikert ért el. A nyár végével azonban mintha kicsit kifogyott volna a tank és a motiváció, így annak a számlájára írható, hogy a tornákon maximum egy-két győzelemre futott az erejéből. Kell a pihenő az izraeli-orosz felmenőkkel rendelkező Aslannak ez teljesen lerí róla. Az itteni első kört azért megoldotta, de tudjuk Delbonis nem a keménypályák fenegyereke.

Hubert Hurkacz az egész szezonra levetítve egyenletesen teljesít. Az év elején már az első tornáját megnyerte Delray Beachben, majd áprilisban Miamiban Masters 1000 turnét is behúzta. Wimbledonban is tündökölt, ahol többek között Medvedevet és Federert is lapátra tette, végül az elődöntő jelentette a végállomást. Az önbizalma pedig most is a helyén van hiszen úgy repült át ide a tengerentúlra, hogy a múlt héten a metzi ATP torna címét a szebébe tehette. Az első körben Boltot egy jó átmozgató mérkőzésen, egy szorosabb első felvonás után könnyedén nyerte meg. Úgy vélem a második körben ki fog jönni, hogy Hurkacz lendületes maradt az év második felére, míg Karatsev kissé elvesztette a tüzet az idény végére.

Hurkacz, Hubert - Karatsev, Aslan: Játék hendikeppel - Hendikep tipp