Ezer sebből vérző, gyengélkedő csapatok alsóházi rangadója Békéscsabán. A hazai viharsarkiaknál a héten edzőt váltottak. Preisinger vezetőedzőnek és segítőjének Tököli Attilának megköszönték a munkát. Visszahívták a régi-új edzőt a tavaly a Vasasnál tevékenykedő Schindler Szabolcsot, akitől a felzárkózást várják el.

A XXIII. kerületben sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan Lipcsei Péterék elképzelték. A masszív NBII -es fővárosi csapat győzelem nélkül áll és a III. Kerülettel holtversenyben a legtöbb gólt kapta a hálójába. Itt az ideje valamit előrefelé lépni, mert bármennyire is biztosnak tűnik Lipcsei alatt a pad, az már így is picit kezd beleremegni.

Mindkét együttes3 döntetlennel és 3 vereséggel áll jelenleg kieső pozícióban, egyedül a két pontos Tiszakécskét megelőzve.

Ami látványos, hogy mind a viharsarkiak, mind a fővárosiak gólképesek elől-hátul, az utolsó öt-öt bajnokijukon rendre rúgtak is és kaptak is, persze jóval több gombócot nyeltek be, mint adtak.

Lipcseiéknek elsősorban a védekezést kellene ráncba szedniük, ám hogy dél-keletről pontot-pontokat hozzhassanak el, ahhoz minimum egy vagy-két gólra jónak kell lenni. Márpedig Lovrencsics Balázsékban ez mindig benne van, míg a csabaiaknál is számos góllövő van, akik az új edzőnek extra motivációval bizonyíthatják góléhségüket.

Egy igen eseménydús kilencven percet várok, ahol nem kivárásra játszanak a csapatok, az első győzelmükért harcba szállók, gólok formájában adhatják a pofonokat egymásnak, a végén lehet hogy ez a "verekedés" megint két elégedetlen felet, pontosztozkodást hoz, de a két csapat egy-egy találata nagyon erős ebben a párosításban, főleg a helyzetükből kiindulva.

Bekescsaba - Soroksár: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp