Az Union Berlin csapatára a tavalyi jó szezon- illetve a selejtező sikeres megvívása után jövőhéten már Európai Konferencia Liga mérkőzés vár.

A jövő csütörtöki mérkőzésnek ugyan nem ők az esélyesei (kb. egál), de kis szerencsével meglehet a győzelem. A hírek szerint a bajnokságra koncentrál a berlini együttes, ezért nem lesznek a nemzetközi kupamérkőzesek előtt nagy pihentetések.

Két döntetlen után sikerült mérkőzést nyerjen az új bajnoki szezonban az Union együttese, ezzel a nyolcadik helyen állnak. 5-4-es gólarányuk nem annyira rossz, még az elfogadható kategória. A Hoffenheim és a Leverkusen elleni döntetlen után sikerült a 'Gladbachot legyőzzék, azaz elmondhatjuk, hogy nem kis csapatokkal találkoztak eddig. Elviekben ennek a találkozónak sem lenne szabad gondot okoznia, mert az Augsburg nincs a legjobb formában. Két vereség között játszottak egy döntetlent is, így jelenleg 1 ponttal állnak az utolsó előtti helyen, megelőzve a nulla pontos Hertha együttesét. 1-8-as gólaránnyal áll az Augsburg, kétszer is négy gólt kaptak.

A tavalyi szezon után vissza kell vágjon a hazai együttes, ugyanis oda-vissza az Augsburg nyert. Idén jobbak és a keret is megfelelő ahhoz, hogy nyerjen a hazai csapat. Legalább két gólt várok a hazaiaktól, de szerintem nem lesz könnyű dolguk. Nem várom, hogy újra kitömjék a vendégeket, szerintem a két hét szünet jót tett az Augsburgnak, tisztázták a dolgokat. A hazaiak csatára, Taiwo Awoniyi nagyon jó formában van, eddigi öt mérkőzesén öt gólt szerzett. Az ő góljára ma is megéri fogadni, sinán el tudom képzelni, hogy ma is gólt szerezzen.

1. FC Union Berlin - FC Augsburg: 1. FC Union Berlin által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp