A US Openen már a döntőbe jutás a cél a lányok számára a mai programban. Az egyik elődöntő résztvevői Emma Raducanu és Maria Sakkari. Meglepetés mind a két lány eddig szereplése.

A 18 éves brit lány egyik ámulatból másik ámulatba ejti a tenisz szerelmeseit. Wimbledonban még szabad kártyát sem adtak neki annyira nem foglalkoztak vele még a britek se. Meghazudtolt mindent és mindenkit,mert egészen a legjobb 16-ig menetelt. Nem egyszeri alkalom volt,mert a US Openen ettől is tovább szárnyal és vajon hol a vége? A selejtezőből indulva szett veszteség nélkül van itt a legjobb 4-ben és úgy hogy női játékosról beszélünk,egy Grand Slam tornán. Ritkán látott tehetség,mert mentálisan annyira erős amelyre a férfi mezőnyben is csak 4-5 ember képes. A Bencic elleni találkozó még inkább megerősített abban ,amit Rogersel vívott mérkőzése kapcsán írtam. Ugyanis nem feltétlen csak az amerikai hibája volt ez a blokk és az,hogy nem tudott mit kitalálni Emma ellen. Nyilván hiba volt,hogy más taktikával nem próbálkozott,de Belinda is belefutott a késbe. Mentálisan felőrölte az olimpiai bajnokot ez kirajzolódott a meccs alatt. A titok abban rejlik,hogy nyomás alatt tartja a másik oldalon állót azzal,hogy agresszívan támadja a labdát és/vagy nem ront. Ehhez persze szükséges az a félelmetes lábmunka és sebesség amivel a pályán közlekedik. Azt látom,hogy képes annyira elbizonytalanítani az ellenfeleket amelyekre csak a férfi tenisz élő legendái esetén tapasztaltam.

Sakkaritól titkon viszont régóta vártak a jó szereplést,de az igazi áttörést valószínű a Roland Garros jelentette ahol egy izgalmas találkozón kapott ki Krejcikovától. Fontosnak tartom megemlíteni,mert ott is megremegett a görög keze a végjátékban pedig több adandó alkalma volt a győzelem megszerzéséhez. A negyeddöntőben annyira jól adogatott amit kétszer nem fog megismételni egymás után ez borítékolható. Ráadásul Piliskova most nem játszott jól.

A két lány lábmunkája annyira élményszámba megy,hogy salakon is megnézném szívesen. Az előbb említett ok miatt hosszú labdamenetekre lehet készülni. Mivel az eddigiek alapján Emmától fejben higgadtabb és koncentráltabb játékot láttam a torna során a győzelmet is ő szerzi meg és jut élete első GS fináléjába.

Raducanu, Emma - Sakkari, Maria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp