A Grand Slam torna átka,hogy bizony hiába vagy kiemelt attól bizony még kaphatsz már a főtábla első körében nagyon nehéz ellenfelet. Így jöhetett létre a Karolina Muchova – Sara Sorribes Tormo összecsapás is.

Már két-három éve is látszott a spanyol lányon,hogy salakon pokoli veszélyes ellenfél lehet bárki számára. Sokat fejlődött a játéka az idén,de az eredmények alapján ez egyértelműen a gyors borításokon csúcsosodik ki. Hiszen karrierje során sose történt ilyen először ,hogy salakon negatív mérleggel zárjon. Azonban olyan sem eset meg vele,hogy 22 nyertes meccse legyen kemény pályán ami szintén karrier csúcs. Nem tudom,hogy Badosa is közrejátszott e ebben hiszen jó barátságot ápol honfitársával.

A mezőny egyik legjobb védekező stílusú játékosa és ezáltal az egyik legkellemetlenebb ellenfele is. Aki nem óriási ütő azt felőrli hiába van jó formában,mint tette azt Montrealban Sinakovával. Pedig salak specialistaként a cseh sincs megijedve a hosszabb labdamentektől. Ha kell nyesi vissza a labdákat elképesztő módon és hiba nélkül. A másik védjegye a hosszan és magas ívben ütött labdák amellyel hátraszorul az ellenfél. Montrealban Piliskova ellen még elég komoly nyerő támadó ütésekkel is szórakoztatta a publikumot.

Muchovának is pozitív mérlege van kemény pályán és ha az ember rápillant e mutatóra azt hihetné,hogy itt nem kétséges a cseh győzelme. Most jön az a bizonyos,de mert ezt a szépen festő eredményt kizárólag a Ausztrál Opennek köszönheti. Ezt követően nem is játszott kemény pályán egészen augusztusig amibe sok örömét nem lelte. A százon kívüli Dodintól mondhatni simán kikapott,mert a döntő játszmába lemosta őt a francia. Majd Cincinnatiben próbálkozott,de a hasfal sérülése már harmadszor kiújult ebben az évben és feladta a mérkőzését Bencic ellen.

Amennyiben teljesen 100% állapotban van Muchova jelenlegi formáját nézve akkor sem tud olyan kevés hiba százalékkal játszani,hogy ne a spanyol legyen jobb e tekintetben. Leütni pedig nem fogja a pályáról Sorribes Tormot. Ezért egyértelmű nálam Sara sikere.

Muchova, Karolina - Sorribes Tormo, Sara: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp