Semmi sem dőlt el a berni meccsen, legalábbis semmi, ami visszafordíthatatlan. A Ferencváros 3-2 arányban kikapott, ami önmagában nem tragédia, de tudjuk, hogy alakult a meccs. Young Boys piros lap, aztán FTC kihagyott tizenegyes, ami után a Fradi meg is zavarodott. Rendesen az FTC-t zavarta meg az emberelőny, a YB csapata meg kedvére kontrázott, és kegyetlen átlövésgólokkal sokkolta a magyar bajnokot. Boli két dugója viszont reménykeltő.

Miért tippelek a Young Boys DNB-re?!

Egyrészt azért, mert alapvetően pesszimista vagyok. Két egymást követő évben magyar csapat a BL-főtáblán? Nekem elég utópisztikus gondolat még mindig.

A másik dolog meg az, hogy az FTC-nek nagyon nem fekszik, ha neki kell dominálni, neki kell kezdeményezni. A Ferencváros inkább kontracsapat ezen a szinten. Itthon az NBI-ben tud dominálni, de azért a BL szint az más. A Tokmac-féle kontrák, a megindulások, ezekkel tud operálni az FTC, de Tokmac sérült, a Young Boys meg talán most kihúzza piros lap nélkül. Ha tíz emberrel levédekezték az FTC-t, és tudtak kontrákból gólokat lőni, akkor szerintem tudnak majd A Groupamában is.

Karasev sem az a spori, akivel a magyaroknak olyan nagy mákja szokott lenni, bár ha úgy nézzük, a Fradi kezdőben olyan sok magyar aligha lesz. Meg ahogy elnéztem, ennek a svájci csapatnak is fekszik, ha kontrázhat.

Nem mondom, hogy lehetetlen továbbjutni, lehetetlen nyerni, de én úgy vélem, azon a kihagyott büntetőn rengeteg dolog múlt. Ha Uzuni beveri, minden máshogy alakul. De nem verte be. Az én legfőbb indokom, hogy most ők kontrázhatnak, ahelyett, hogy az FTC játszana előnyből. Az meg sokát számít, hogy melyik csapat vezetheti támadásait rendezetlen védelemre, és melyik az, amely felállt falakkal várja az attackokat...

Ferencváros - Young Boys: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp