Az esőszünettel tarkított napot és az első fordulót így maguk mögött hagyva, a mezőny a mai nap már a második forduló események küzdelmeibe vetik bele magát. A Shelby Rogers- Belinda Bencic összecsapás is ezek közé tartozik.

Az amerikai szerencsésen jött ki ebből hiszen ő már tegnapelőtt továbbjutott mivel honfitársa Collins feladta a mérkőzést. A szervezete szerintem már teljesen kimerült így nem is csoda,hogy megtette ezt a lépést. Bencicnek viszont a kezdéshez meg kellett várnia míg eláll az eső így ő csak ma fejezte be a találkozóját.

Szerencsésnek neveztem az amerikait,de az ő szemszögéből nem biztos,hogy az. Számára többet jelentett volna egy nehezen megnyert mérkőzés,mint egy ilyen ajándék. Ennek oka hogy nagyon formán kívül van ez teljesen egyértelmű. Utoljára végigmenő találkozót márciusban abszolvált Brengle ellen ami nem nevezhető kiemelkedőnek. Az augusztusra ráfordulva rögtön belevetette magát a kemény pályás etapba,de sok köszönet nem volt benne. Két tornán is elindult ezt megelőzően,de egyiken se tudott még szettet sem nyerni. Potapova ellen is hiába voltak jók az első adogatásai ha a második adogatásait könnyen támadta az orosz. Bencic egy fokkal agresszívabb teniszt játszik Potapovánál. Ami szintén nagy hiányossága az amerikainak,hogy mikor irányítja a labdamentet nem elég kemény a tenyerese. Fonákkal tőle ne nagyon várjuk ütéseket főleg nem támadót. A svájci viszont fonákkal és tenyeressel egyaránt veszélyes.

Belinda esetében nagy kérdőjel volt,hogy mennyire tud felpörögni az örömmámort követően. Újdonsült olimpiai bajnokként azonban inkább lendületet,mint féket kapott volna. Elég pikánsra sikerült számára az első forduló mivel az olimpiai döntő újrajátszása várt rá. Vondrusova most nem tudott olyan ellenállást kifejteni,mint pár héttel korábban és egy sima győzelemmel jutott tovább. Női mezőnyben ritkán látott találkozó volt,mert mindössze 3 break lehetőséget adott cseh ellenfelének amelyből mindegyiket hárította.

Egyértelmű,hogy melyik Bencic a komplexebb játékos. Ráadásul olyan emocionális ütő kártyája is van jelenleg amellyel egy ennyire önbizalom hiányos Rogers képtelen felvenni a versenyt.

Rogers, Shelby - Bencic, Belinda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp