Az elődöntőhöz érkezett a női 500-as san jose-i torna. Az egyik elődöntőben csap össze Ana Konjuh és Danielle Collins. Korábban még soha nem találkozott a két lány. Mondhatni meglepetésre jutottak el mind a ketten az elődöntőbe.

A nagyobb szenzációt természetesen a horvát lány menetelése szolgáltatta. A horvát lányról mindig Babos jut eszembe,mert hasonlóan kemény tenyeresei vannak és hasonlítanak is egy kicsit egymásra mind kinézetre mind testfelépítésben. Ana viszont jobban mozog pályán honfitársunknál. Érdekes ez a forma javulás,mert nem is játszott jól az elmúlt időszakban és alapvetően salak játékos. Azonban ha rápillantunk az útjára el se hinnénk,hogy egy 500-as tornán járunk. Miért mondom ezt? Az ok egyszerű vagy gyenge játékosat kapott vagy formán kívülieket. Risket kapta a 16 között aki meccset se nyer kis túlzással már hónapok óta. A nyolc között Zhanggal játszott aki ugyan nincs rossz formában,de nem tartom egy karakteres teniszezőnek. A kínai pedig abszolút nem érzi a horvát elleni játékot ez már többször bebizonyosodott.

Ellenfele Collins egyértelműen kemény pályás,de a salak szezon végére rendkívül ihletett állapotba került és egy elődöntőt valamint egy tornagyőzelmet tudhat magáénak a szemcsés borításon. Ezt követően rengeteg pozitív energiával feltöltve érkezett meg San Joseba, ahol ez a lendület tovább viszi. Meglátásom szerinte egyrészt a fenn említett ok, másrészt a lábmunkáján sokat javított a vörös borításon eltöltött hetek. Az idáig vezető út is azt bizonyítja,hogy ő nívós játékosok ellen is felveszi a kesztyűt.

A meccs kapcsán mindenképp kedvez Collinsnak,hogy a fáradtságra nem lehet panaszkodni,mert a horvát selejtezőből érkezik ezért ő sincs épp top erőállapotban már. Az amerikai hazai pályán játszik,sokkal tapasztaltabb és bomba formában van számomra hatalmas meglepetés lenne ha nem nyerne,mert minden mellette szól.

Konjuh, Ana - Collins, Danielle: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp