Sajnos az előző hétvége idő hiányában elemzés szempontjából kimaradt számomra, de nem csüggedünk, folytatás következik, Norvégia. Az Eliteserien például most elmaradt mérkőzések pótlásával lesz remélhetőleg a segítségemre. Két középcsapat, a Strömsgodset és az Odd Grenland összecsapásán megpróbálok egy jól bejáratott tippel támadni. Az első gondolatom a félidő over 1-e körül forgott, de ennek a kritériumnak a teljesüléséhez igazából csak a hazai csapatra számíthattam volna, mert a vendégek úgy látom szeretik "lassan" kezdeni a mérkőzést. Viszont a mérkőzés 3 vagy több gólja, több mint jó gondolatnak tűnik, mert ez jellemző az egymás ellen játszott korábbi találkozóikra is, és az idei produktumukban is gyakran előfordul.

Továbbra is tipikus hazai csapatként tekinthetünk a Björn Petter Ingebretsen, Hakon Wibe-Lund edzőpáros irányította hazaiakra. Furcsa, de amíg otthonukban veretlenek, addig vendégként nyeretlenek a mostani pályaválasztók, s mint tudjuk a sorozatok általában hazai pályán szakadnak meg. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vereséget fog szenvedni a SIF a mostani találkozón, de akár ez is benne lehet a mérkőzésben. Viszont végkimenetelét tekintve végződjön bárhogyan is ez a mérkőzés, abban biztos vagyok, hogy nem egy unalmas 0:1 vár itt ránk.

Annál is inkább nem számolok ilyennel, mert a kezdeti langyosnak mondható játékát maga mögött hagyva egyre karakteresebb meccseket vív Jan Frode Nornes csapata, az Odds BK. A táblázaton mögöttük álló csapatokkal rendre gólokban gazdag csatákat játszanak a fehér-feketék, amikből általában nem jönnek ki rosszul. Viszont komoly hiányossága a vendégeknek, hogy eredményességük egy főre, bizonyos Mushaga Bakenga játékára korlátozódik. Egymaga több gólt (11) szerzett, mint csapata (7) együttvéve, tehát sok múlhat azon, hogy hogyan tudják Őt hatástalanítani a hazai védők.

A pillanatnyi formákat tekintve közel vannak egymáshoz a csapatok, ezért szoros, de gólokban gazdag találkozóra számítok a párharcukban.

Strømsgodset - Odds Ballklubb: Gólok száma - Felett/alatt tipp