A hőség miatt elég sok időt szánhattam a mostani norvég első osztályú tippem kiválasztásához. Elemezgettem, videózgattam és így esett a választásom az Eliteserien 12. fordulójából a Viking Stavanger - Strömsgodset IF összecsapásra. Mivel mind a két sötétkék-fehér alakulatra jellemző, hogy pontjaik és góljaik zömét hazai pályán szerzik, ezért tippemet is erre hegyeztem ki. Hiába kínálnak az irodák egy teljesen elfogadható oddsot a hazai győzelemre az 5. és a 12. helyezett csapatok találkozójára, én maradok az alapgondolatomnál, a hazai csapat duplázásánál.

Kilenc X nélkül megvívott bajnoki után gyors egymásutánban otthon is és idegenben is elvesztette a szüzességét Bjarte Lunde Aarsheim csapata. De micsoda ikszek voltak ezek. Egy fordulatokban bővelkedő, változatos 3:3 a Viking Stadionban a Stabaek ellenében, majd egy bravúr X a rettegett Aspmyra Stadionban a Bodö/Glimt vendégeként. Ezekből az eredményekből is leszűrhető, hogy a hazaiak támadó alakzatával nincs gond, viszont a védekezésük sok kívánnivalót hagy maga után. Tippünk szempontjából az előző megállapítás a lényeges és az a tény, hogy rendelkeznek egy ihletett formában játszó Veton Berisha-val. A Viking 27 éves támadója már 9 gólnál tart a bajnokságban úgy, hogy ebből négyszer is duplázott. Már rendesen várom a Sráctól az első mesterhármasát.

Nem kizárt, hogy ez már most, a Strömsgodset ellenében összejöhet neki. Amilyen eredményesek saját otthonukban, annyira eredménytelenek idegenben a Björn Petter Ingebretsen, Hakon Wibe-Lund edzőpáros irányította vendégek. A videókat nézegetve azt kell mondjam nem véletlen, hogy ez a csapat rendelkezik a leggyengébb vendég mutatókkal a ligában. Nincs a játéknak olyan eleme ahol a védelmük ne tudna hibázni. Az oldalról bejövő labdák hatástalanítása legalább akkora gondot okoz számukra, mint az ellenfél mélységi passzainak a levédekezése. Nem véletlen, hogy a liga élcsapatai (Molde, Bodö/Glimt) már az első félidőben kipattogtatták Őket. Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Viking is tud támadni.

Az idei eredménysoruk és a közelmúltbeli egymás elleni eredményeik alapján csalódott lennék, ha nem realizálódna ez a tippem.

Viking Stavanger - Strømsgodset: Viking Stavanger által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp