Első szándékból nem ezt a mérkőzés céloztam meg a soron következő norvég első osztályú fordulóból, de a fogadóirodák olyan szinten belerondítottak a Haugesund mérkőzésébe, hogy végül elengedtem. Annak a magyarázata, hogy végül a Strömsgodset IF - Sandefjord Fotball párosítást választottam roppant egyszerű: hosszú kutatás után rátaláltam egy olyan lehetőségre, mely mind a két csapatra jellemző. Lehet az alsóházi pozíciójukból fakad, lehet a szerényebb képességekből, de mind a két csapatra jellemző, hogy mérkőzéseiken már az első félidőben születik gól. Nos, ezt kell egymás ellen egy kicsit überelni és máris van egy teljesen korrekt nyerő tippünk.

Olybá tűnik, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idei szezon is a kiesés elkerülésének a jegyében zajlik majd a hazai csapatnál. Legalábbis erre engednek következtetni Hakon Wibe-Lund csapatának eddigi eredményei. Ami viszont megsüvegelendő az esetükben az az, hogy hazai pályán még veretlenek és minden hazai mérkőzésükön eredményesek tudtak lenni. A Bodø/Glimt elleni idegenbeli K.O. (7:2) sokkoló hatását sikerült egy Mjöndalen elleni, szintén idegenbeli 1:1-el tompítani. Most egy jó játékkal elért hazai sikerrel pedig, tovább lehetne erősíteni azokat a hangokat, akik csak egyszeri kisiklásként tekintenek az Aspmyra Stadionban történtekre.

Ehhez azért természetesen lesz egy-két szava a liga "másodéves újoncának", a Sandefjordnak is. A tavalyi szezonhoz hasonlóan szeretnek belemenni a ki-ki mérkőzésekbe, ennek is tulajdonítható be az, hogy az eddig lejátszott találkozóikon még nem született döntetlen. Ezzel egyenes arányban góltalan félideje sincs Hans Erik Ödegaard csapatának, ami nem kicsit erősíti tippünket.

Nehezen tudnám belőni a találkozót a végeredményre vonatkozóan, de az előjelek alapján úgy gondolom, hogy egyik csapat sem a védelme stabilitásában bízik. Akkor viszont az első percektől kezdve fel kell vállalni akár az egyik, akár a másik csapat részéről egy bátrabb támadójátékot, ami gólt, gólokat hordozhat magában.

Strømsgodset - Sandefjord Fotball: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp