A Roland Garros előtt rendszeres már egy héttel a strasbourgi felvezető torna, itt lehet az utolsó finomhangolásokat megtenni, valakinek már késő valaki ég idejében van.

Andrea Petkovic az előbbiekhez tartozik, nagyon sokat hagyott ki a tavalyi évben most meg görcsösen kapaszkodik, hogy valamit elérjen a French Openen, de késő.

Ellenben honfitársnője, Jule Niemeier szépen fokozatosan felépítette magát az ITF turnékon.

Két hete a zágrábi tornán negyeddöntőzött, majd a párgai tornát megnyerte a szintén fantasztikus hetet kifogó Gálfi Dalmánkat végül neki sikerült elkapnia.

Az itteni első forduló is könnyedre sikeredett számára, Bianca Turatit 6:0,6:4 -el intézte el, míg Petkovic a salakot egyáltalán nem kedvelő Cascino ellen bonyolódott döntő szettes ütközetbe.

Nem csak az önbizalmi kérdés, és a játékon látható már említett görcsösség, de a meccshiány is hátráltatja, egyszerűen nem volt kellő ideje formába kerülni, az utolsó pillanatokban meg nem lehet azt bepótolni, ami korábban kimaradt. Niemeier 18 találkozón tökéletesíthette, csiszolhatta a játékát, addig Pekovic összesen haton április kezdete, a salak szezon beindulása óta.

Egy szó, mint száz, hiába nyerte meg ezt a rendezvényt anno még 2011 -ben Petkovic, a szép pillanatok már a múlt homályába vesznek, 34 évesen nagy kihagyás után nem egyszerű visszarázódnia az embernek.

Niemeier lendületben van, tornagyőzelemmel a szoknyája alatt érkezik, a másik oldalt önbizalomhiány és döcögő játék. Bár a világranglistás helyezése majdnem dupla annyi Niemeiernek, itt a forma és az aktuális állapot egyértelműen a fiatalabbik germán sikerét ígéri

Petkovic, Andrea - Niemeier, Jule: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp