A Holstein Kiel a Német Kupában is megmutatta, hogy van spiritusz a csapatban. Kiejtették a Bayern Münchent is tizenegyespárbaj után, de a Dortmund elleni elődöntös kiütéses arányú kupabúcsú sem vette el a kedvüket és a Bundesliga második ligás meccseiket sorban nyerik Ole Werner tanítványai.

Hivatalosan két forduló van hátra, ám az északi-tengeriek két elhalasztott bajnokival a tarsolyukban még bőven álmodozhatnak az egyenes feljutásról is, nem csak a jelenlegi osztályozót érő helyezésről. A Kiel odahaza ráadásul nagy sorozatban van. Utolsó öt bajnokiját egyaránt megnyerte, mindösszesen egy kapott góllal letudva.

Ez a mérkőzés április 14 -ről lett majd egy hónappal eltolva, ami óta a Hannover csak még rosszabb passzba került. A két évvel ezelőtti Bundesliga kiesés óta a kétszeres Bundesliga bajnok "Expo" -sok csak szenvednek egy osztállyal lejjebb. Áprilistól számítva egy győzelem egy döntetlen és öt vereség végül megpecsételte a sorsukat, így Kenan Kocak társasága a következő idényt is lagymatag, kieséstől megmenekült csapatként folytathatja. Az utolsó fordulókra látva azt, hogy jelentős célokért már nem küzdhetnek, az együttes játéka is egyenesen arányosan zuhant vissza, ami főleg a védelem lyukasságán látszott, lásd a legutóbbi idegenbeli bochumi (3-4) illetve sandhauseni (2-4) kirándulásukat.

A Kiel az egyértelmű feljutásra hajt és nem az összeesett, morálisan alul lévő Hannover ellen fog összecsuklani. Két ellentétes formát mutató és célokért fellépő gárda találkozóján Kiel dominanciát és sikert várhatunk.

Holstein Kiel - Hannover 96: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp