Igazából mindkét csapat számára tét nélküli a találkozó, így komoly motivációt nem nagyon lehet keresni, maximum annyit, hogy a játékosok próbálják majd eladni magukat, hogy egyrészről ne kelljen alászállni a Championshipbe, másrészről összejöhessen egy zsíros szerződés, hiszen a Palace fél csapatának lejár a kontraktusa az év végén.

Ebben a szituációban Hodgson igazából elengedhetné a krakent és hagyhatná focizni a játékosait, nem kellene körömszakadtáig védekezniük. Meg fog ez történni? Roy bácsi akaratából kétlem, nem az a fajta, de a játékosok azért odatehetik magukat és lehet ebből egy jó meccs.

A Sheffield az új edzővel is hullagyenge, nagyjából meccsenként egy támadást tudnak végigvinni, hátul pedig teljes az átjáróház, az hogy milyen eredményt érnek el, az teljesen az ellenfél kezében van. A nagyon töketlen csapatok ellen volt esélyük, egyébként mindenki átgázolt rajtuk.

Lehet szeretni Hodgson játékfelfogását és lehet nem, inkább az utóbbi a valószínűbb, de azt el kell ismerni, hogy nem töketlenek, amit elterveznek, azt nagyrészt megvalósítják. Van játékuk, van tervük, van kohézió a csapatrészek között és van sztárjátékosuk Zaha személyében, aki egy ilyen meccset egymaga is el tud dönteni. Ha összehasonlítjuk a két csapatot, akkor véleményem szerint a hosszú sérülésből visszatérő Berge az egyetlen játékos, aki a Palace kezdő közelébe férhetne, a többieknél vannak jobbak a vendégek keretében. Úgy gondolom a vendégeknél az, hogy eladják magukat elég motiváció lesz, hogy odategyék magukat. Márpedig ha nem alibizik a Palace, akkor egyértelműen ők a jobb csapat minden téren.

Sheffield United - Crystal Palace: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp