A madridi torna második fordulójában találkozik Davidovich Fokina és Daniil Medvedev. A spanyolnak a szorzója folyamatosan növekszik. Ezt a meccset valaki nagyon benézte vagy én vagy az irodák(illetve a Medvedevre fogadók).

Az orosz már a szezon elején hisztizett a salak miatt,hogy lassú,meg koszos lesz tőle??!Nem muszáj játszani rajta ezt vajon senki nem mondta neki?Elmondása alapján ha tud egy-egy kört menni ebben a szezonban már boldog lesz. A kifakadásának semmi köze a koronavírushoz,mert soha nem ment neki salakon. Egész pályafutása alatt volt két jó versenye egy Monte Carloban,egy pedig Barcelonában ezen kívül még meccset se nyert szinte. Bonzitól,Mcdonaldon át bárki megverte ezen a borításon.

Ellenfele Davidovich Fokina aki hazai játékosként és a borítás specialistaként kellő motivációval léphet pályára. Atletikus,igazi harcos. A szezon első fő versenyén Monte Carloban is már csúcsformában volt. Tsitsipas a későbbi bajnok ellen is csak sérülés miatt volt kénytelen feladni a meccset pedig nyerhetett volna ezért is volt fájó számára ez a vereség. Estoliban is szépen menetelt azonban némi meglepetésre(persze spanyolok között mindig nagy a rivalizálás a szemcsés borításon) kikapott ismét egy későbbi bajnoktól nevezetesen Ramos-Vinolastól.

Tény hogy meggyűlt a baja kedden a franciával,de ez az egyedi stílus amit Hebert képvisel nem csoda hogy nem ízlett Davidovichnak.

A labdákra odaér a spanyol,mert a fizikuma megvan és a hosszú mérkőzéstől sem lesz megriadva az borítékolható. Medvedev pedig elnyújtott labdamenetekbe biztos nem szívesen bonyolódna,de hogy ezt megússza nem sok sansz van. Minden adott ahhoz,hogy Alejando győzzön hiszen nézők előtt, hazai környezetben ráadásul a másik oldalon az ellenfél a szezon első meccsét játszó orosz lesz, akinek az általa olyannyira utált borítással is meg kell küzdenie.

Felmerül a kérdés,hogy akkor miért esélyesebb az orosz?Jó kérdés. Ok nincs rá az biztos. A legnagyobb veszély a spanyol erőállapota más tényező nem hinném,hogy megakadályozná a győzelemben. Nálam ez egy sima Fokina diadal.

Davidovich Fokina, Alejandro - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp