Az estroli torna első fordulójában csap össze a korábbi Grand Slam bajnok Marin Cilic és Carlos Alcaraz. Egyik játékos se lehet boldog,mert rögtön ilyen nehéz ellenfelet kapni egy 250-es torna korai szakaszában ritkaság.

A horvát leggyengébb és ezáltal legkevésbé preferált borítása a salak. Túl van fénykorán Cilic talán mióta megnyerte a US Opent azóta a jóllakottság érzése lengi körül és ez azóta sem múlik el. Nem harap a meccsein. Csúcsformájában is örült egy két körnek a szemcsés borításon. Azonban már a korban is benne van a horvát a 32 évével. Mindig is lomhán mozgott ez pedig az idő elteltével csak romlott. Idén egyetlen egy salakos meccset játszott ahol egy szettet elcsípett ugyan Goffintől,de a harmadik szettben olyannyira elfogyott Cilic,hogy gamet sem tudott nyerni.

A spanyol srácot előzőleg már említettem,hogy óriási tehetség hiszen mindössze 17 éves. A tavalyi évben több trófeát is elhódított salakon még ha Challenger kategóriáról is beszélünk. Idén pedig a marbellai tornán elődöntős volt. A váratlan barcelonai búcsú okán nem vehetett ki belőle sokat az előző két selejtező kör itt Portugáliában. Ugyanis szett veszteség nélkül jutott túl a mérkőzéseken. Ebből leszűrhető,hogy bizony a formájával nincs probléma. Rendkívül gyors tenyeresekre képes és ha megfelelő mértékben mozgatja Cilicet hamar kifáraszthatja. Remek érzékkel és ütemben szokott rövidíteni Alcaraz ami kulcs momentuma lehet a találkozónak. Egyrészt további energiákat vesz el Marintól emellett jól ismert,hogy a horvát a hálónál nagyon suta mozdulatokkal szokott operálni. Alcaraz rendkívül jó mentalitású játékos fiatal kora ellenére aki saját magát tüzeli egy-egy sikeres pont után és nem adja fel.

A horvát darabos mozgásával,formán kívül nem sok esélye lesz győznie a lendületes,salak specialista fiatal Alcarazzal szemben.

Cilic, Marin - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp