Nagyon elrontotta az első meccset az Arsenal. Hazai pályán illett volna egy minimális előnyt összehozni, hogy nyugodtabban várhassák a visszavágót. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a 0-0 Arteta csapatának a végét jelentené az idei EL kiírásban, amihez ha hozzávesszük az idei bajnoki és hazai kupa produkciót, lehet, hogy Arteta Arsenal-os időszakának a végét jelentené.

De nem kell leírni az Arsenalt, mert a keretük ha nem is nagyon jó, de ezen a szinten elégséges minőségi játékost tartalmaz, hogy egy cseh "kiscsapat" ellen elégséges legyen. Nem egy túlságosan mérvadó adat, de viszonyítás alapnak úgy gondolom tökéletes, hogy az Arsenal kerete majdnem 10-szer többet ér a transfermarkt adatai alapján, mint a Slavia Prahaé (550 millió euró a 62 millióval szemben).

Egyetlen út a BL-be Arteta csapatának már csakis az EL-en keresztül vezethet, és tekintve a valószínűsíthető ellenfelek listáját: MU, Villarreal és Roma(?) egyáltalán nem egy járhatatlan út, valljuk be ennél "gyengébb" EL mezőny a torna ezen szakaszában rég volt.

Ami számomra vendég sikert vetít előre, a két csapat minőségbeli különbsége mellett, az a hétvégi PL felvezető meccse az Arsenalnak. Kegyes volt jelen pillanatban a sorsolás hozzájuk, és a biztos kieső Sheffield ellen tudtak egy könnyed sikert aratni, úgy hogy nem kellett 100 százalékon pörögjenek 90 percen keresztül.

Ha lenézik és félvállról veszik az ellenfelüket, könnyen abba a hibába eshetnek mint tette a Tottenham egy körrel ezelőtt, tanulva az ők hibájából, ezt a meccset erőből, tapasztalatból kötelezően be kell húzni, hiszen nekik csak egy sok gólos döntetlen vagy győzelem férhet bele továbbjutás szempontjából, minden más a kiesést jelentené számukra. Viszont nem merem a sima vendéget húzni, láthattunk ebben a sorozatban már sok meglepetést, és alapból az Arsenal szezonja egy nagyon izgalmas hullámvasút, ezért maradok a DNB opciónál, ami legrosszabb esetben is vissza adja a feltett összeg értékét, nem hinném, hogy egy vereségbe futna bele ma az Arsenal.

Slavia Prága - Arsenal: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp