A Csákvár csapatával szimpatizálok egy ideje, szerintem kifejezetten támadó, összeszedett csapat, persze a maga korlátaival, ami azt jelenti, hogy a játékosok képességei azért nyilván nem első osztályúak. Tudott, hogy a Puskás Akadémia fiókcsapata, több fiatal, ámde az NB1-hez nem elég tehetséges játékos szerepel itt. Visinka Ede már régóta trenírozza őket, ismeri a játékosokat. Nem véletlen, hogy egyre jobb eredményeket érnek el, vélhetően elkerülik a kiesést. A kezdeti gyenge szereplés után magukra találtak, most már a 16. helyen állnak a tabellán 31 ponttal, ami bennmaradást jelent. Ezt viszont meg kell tartaniuk.

Az előző fordulóban azt a játékot játszották, amit tudnak: sok helyzetet dolgoztak ki, viszont a védekezésük egy kalap nulla volt. A Kazincbarcikát, amelyet a télen megerősítettek első osztályú játékosokkal, 4-1-re verték! Ezt mindenképp meg kell jegyezni, mert nem sokan rúgnak a Barcikának négyet, nagyon véresen védekeznek.

A Békéscsaba Schindler Szabolcs edző távozása után Preisinger Sándort szerződtette, és vele kicsit halványabb eredményeket produkál a csapat. Azonban még így is az erős középmezőny részét képezik. Elég defenzív csapatként jellemezném őket, és meglepően inkább idegenben szerzik a pontjaikat. Köszönhető ez talán annak, hogy ott több helyük van kontrázni. Hazai pályán az ellenfelek mélyebben védekeznek, így kellő kreativitás hiányában többnyire nehezen törik fel a védelmeket.

Annak ellenére, hogy sok az under a Csaba meccsein, ősszel 5-3-as meccset rittyentettek Csákváron. Ez annak köszönhető, hogy a Csákvár bátran megy előre, a védelmük pedig nulla. Nem várható, hogy a Csaba ellen ezen változtatna Visinka Ede, szóval talán nem elhibázott lépés újra a gólokra rámenni, ami kifejezetten jó szorzót ad nekünk.

Bekescsaba - Csákvár TK: Gólok száma - Felett/alatt tipp