Sabalenka elképesztő formában teniszezik az utóbbi időben... Legutóbbi 25 mérkőzéséből 21-et megnyert!! Mindösszesen 4 vereség mellett... Ezek a vereségek pedig Muguruza (kétszer), Serena Williams es Kaia Kanepi ellen estek meg... mondhatjuk tehát, hogy nem nagyon csúsznak be mostanában váratlan vereségek a fehérorosz leányzónak, aki rengeteget fejlődött... Talán én kicsit a két orosz sráccal tenném párhuzamba, nagyjából Medvedev és Rublev is hasonló ívben fejlődött... Nálam Sabalenka is egyértelműen "betört" az elitbe (elvégre világranglista 8.).

Kudermetova formája sokkal rapszódikusabb, sokkal több váratlan zakó csúszik a sormintába, valamint a magasabban jegyzett ellenfelekkel rendre meggyűlik a baja... Idei 18 fellépéséből 7 alkalommal vesztesen hagyta el a pályát. Talán a Svitolina elleni skalp az egyedüli ellenpélda, melyet Dubaiban gyűjtött be a negyeddöntőben.

Eddig a két játékos egyetlen alkalommal találkozott, az épp idén volt, hasonló borításon, az imént említett dubai verseny döntőjében. Ott Sabalenka könnyed, 6-2 6-2-es sikert aratott mindössze 66 perc alatt.

Itt Miamiban Kudermetova az első körben Collinson lépett át két szettben, míg Sabalenka pedig Pironkovát búcsúztatta háromban.

Én ma azt várom, hogy Sabalenka az előző meccükhöz hasonlóan simán jut tovább... Kudermetova figyelmét szerintem kicsit a párosozás is megosztja, Timivel ugyanis komoly terveik vannak... éjszaka pályán is volt emiatt, döntő szettes (szuper tie break) meccsen jutottak tovább.

Úgy gondolom a sima Sabalenka win-re is korrekt az 1.36-os odds. De még több értéket érzek a 2-0-ra kínált 1.97-ben. Az első szett lehet a kulcs, ha az megvan, onnan, meglepne, ha a másodikban még lenne keresnivalója az orosznak.

Kudermetova, Veronika - Sabalenka, Aryna: Szett hendikeppel - Hendikep tipp