Tuchel jött, látott, s úgy nézz ki gyözött. 13 mérkőzése van a Chelsea kispadján és továbbra is váratt magára az első veresége. Legelső dolga a londoni csapatnál a védelem rendbe rakása, amit tökéletesen véghez is vitt: 13 mérkőzésen mindössze háromszor kapitulált a védelem, az Atletico elleni oda-visszavágón momentuma nem volt a Simeone féle csapatnak. Egyetlen amit fel lehet hozni ellenük, az a kevés gól, még egyszer történt meg hogy kettőnél több gólt szerezzenek Tuchel irányítása alatt, viszont amig ilyen remekül muzsikál a védelem addig erre nem is lesz szükség.

Sheffield Unitednél közel sem ennyire fényes a helyzet. Már a szezon közepénél látni lehetett, hogy a tavalyi csoda szezont nem sikerült megismételnie Chris Wildernek és a csapatának, több fontos posztról is vagy távoztak a játékosok, vagy hosszabb időre kidőltek a keretből, amit ez az amúgy sem PL-re tervezett keret már nem bírt el. Ennek ellenére egészen az előző fordulóig kiálltak, tegyük hozzá jogosan, Chris Wilder mellett, hiszen ő hozta fel a csapatot a másodosztályból, ő tartotta bent a tavalyi szezonban, holott a keret összetétele nem erre volt hivatott. Példaként lehetett volna számukra a Norwich, akik a kiesés ellenére is megtartották Daniel Farket és idén magabiztosan vezetik a másodosztályt. Előző fordulóban mintha hangot is adtak volna a döntés ellen a sheffieldi játékosok és egy nagyon csúnya 5-0ás vereségbe szaladtak bele a Leicester ellen. (Chris Wilder irányítása alatt sosem kapott ki a Sheffield 3 gólnál nagyobb különbséggel).

Hétközi BL meccsen az eltiltásnak köszönhetően Tuchel a középpálya két kulcsjátékosát is pihentethette, ugyanis az Atletico ellen sem Mount, sem Jorghino nem játszott, emellett egy rendkívűl bő és erős kerettel dolgozhat a német szakember. Több szempontból is padlón levő Sheffield nem okozhat problémát a bomba formában lévő Chelsea ellen, és úgy gondolom már az első félidőben sikerül előnyre szert tenniük, amit a végéig meg is fognak tudni őrizni.

Chelsea - Sheffield United: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp