Az európai szintéren Rotterdamból Marseillebe teszi áta helyét az a férfi mezőny krémje.

A múlt héten rendkívül agresszív teniszét bemutató spanyol Davidovich Fokina egy utolsó Auger Aliassime elleni hollandiai edzést követően már pénteken áttette állomáshelyét a dél-francia városba.

Ellenfele Tsitsipas lesz, kedvezett neki a sorsolás, nem-nem beszélek mellé. Ugyanis nem a világranglista ötödik Stefanos Tsitsipas lesz az első fordulós ellenfél, hanem Stefanos öccse, a szabadkártyás Petros Tsitsipas.

Davidovich Fokina Montpellierben Hurkaczot, Rotterdamban Bautista Agutot is elkapta könnyedebbeknek tűnő két szettebn, most Marseilleben egy kedvezőnek tűnő sorsolással, nem csak egy-egy meccsekre villanhat meg, hanem a pontokat is szorgosan gyűjtögetheti.

Egy agresszor, intenzív tenisszel rendelkező spanyol és az ITF -ről hirtelen, ajándék szabadkártyával lehetőséget kapó nagy névvel rendelkező, de játékban még csekélyebb képességű rivális összecsapása.

Nos ez a leosztás egy kisebb "mészárlást" is hozhat. Nem szerencsés, egy a még másfél éve az ITF Touron is szenvedő és mérkőzést alíg nyerő fiatalt így a mély vízbe dobni. Lehet a selejtező jobb "állomás pont" lett volna.

Itt a főtáblán nem kegyelmezhetnek neki. Igaz, hogy ITF szinten elkezdett meccseket nyerni Petros, ám az ATP Tour teljesen más világ, más intenzitást megkövetelő színtér.

Úgy vélem Davidovich megfelelően kezeli a helyzetet és végig dominálva, sima két szettesben mutatja meg Tsitsipas öccsének, hogy jobb, ha az ITF Touron gyűjtögeti még a tapasztalatokat és egy-két év múlva gondolja majd komolyan az ATP -én való szereplést. Egy könnyed 6:2,6:2 -es felvonásokat hozó ibériai sikert várok, ami a 17,5 game határ alá is könnyen befér majd.

Davidovich Fokina, Alejandro - Tsitsipas, Petros: Játékok száma - Felett/alatt tipp