Nemzetközi kupaszereplést érő helyekről szövegetett álmai életbentartása miatt utazik szerda este az Aston Villa együttese a Sheffield United otthonába. A birminghamiek legutóbb a Leeds vendégeként két nyeretlen fordulót követően gyűjtötték be mindhárom pontot (0:1), ami kellő löketet adhat, hogy ezúttal favoritként ismét sikert érjenek el a sérültekkel keményen megtizedelt sereghajtó ellen!

A Sheffieldnél úgy tűnik, hogy végleg elszállni látszik a remény a túlélést illetően. Ugyan pár hete Chris Wilder együttese feltámadni látszott, amikor legyőzték a Manchester Unitedet (2:1) vagy éppen hatpontos kiesési rangadót húztak be a West Brom ellen (2:1), ám ezen legutóbbi sikerük óta megint jött négy olyan forduló, ahol egyetlen pontot sem tudtak összehozni, ráadásul még csak gólt sem értek el! Jelenleg 15 pontnyira vannak a bennmaradást érő 17. helytől, s 12 kör van hátra. Azt hiszem itt már lassan tényleg pontot tehetünk azon kérdőmondat végére, hogy vajon a Sheffield kivívja-e a bennmaradást a Premier Leagueben? Aligha.

Ebben a letargikus helyzetben ráadásul tucatnyi sérült is nehezíti a csapat eredményességét. Szerda este Wilder nem számíthat többek között John Egan, Jack O'Connell vagy Chris Basham játékára, de a maródiak listáját szaporítja Jack Robinson és Jayden Bogle is. Minden bizonnyal így inkább egy defenzív taktikát vállaló Sheffield várható szerda este!

S bizony szükségük is lesz a stabil védekezésre, hiszen az Aston Villa az egyik legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik a szezont illetően. Rajtuk kívül csak a két Manchester, az Everton és a Leicester bír jobb mutatókkal hazai környezetüktől távol! Legutóbbi három túrájukon mindig ponttal, vagy pontokkal távoztak, s még csak gólt sem kaptak vendéglátóiktól!

Természetesen náluk is akadnak a sérültek a keretben. A legérzékenyebb pont Jack Grealish játékának hiánya lehet, ugyanis kérdéses még a bal szélső erőnlétének helyzete. Továbbá Dean Smith kénytelen lesz nélkülözni a támadósorból a brazil Wesleyt, illetve a védelem tengelyéből Kortney Hauset. Ám úgy fest, hogy van annyira mély a birminghamiek kerete a mutatott eredmények alapján, hogy pótolni tudják eredményesen a hiányzókat.

Amondó vagyok, hogy komoly meglepetés lenne, ha ez a mentálisan padlón lévő, gól-impotenciától látványosan szenvedő, sérültekkel teletűzdelt Sheffield otthon tudná tartani mindhárom pontot. Gyakorlatilag a bennmaradásra halvány reményük maradt, s szerintem a csapat hite az utóbbi négy fordulóban a látszólagos feltámadást követően teljesen elszállt. Nem tudom miből tudnának motivációt meríteni a továbbiakra. A Villa ezzel szemben jó szezont fut, abszolút versenyben vannak még a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért, hiszen a mezőny tömörülése révén még a BL-indulást jelentő 4. hely is csupán 6 egységnyire van tőlük.

Véleményem szerint a hétvégi sikerükkel ismét lendületet vettek, s bár benne van, hogy egy meglepetés-döntetlen kijön a meccsből, ám jó az esélyük, hogy elhozzák mindhárom pontot a Bramall Lane-ről!

Tipp: 0:2-re nyer az Aston Villa

Sheffield United - Aston Villa: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp