Magyar Kupa mérkőzések szerdán ebédidőben. Rengeteg érdekes összecsapást rendeznek, az egyik legkiemelkedőbb azonban mindenképp a Csákvár-Paks derbi lesz.

A csákvári csapatról köztudott, hogy a Puskás Akadémiának a tartalékcsapata, sok olyan játékos játszik itt, akik a nagycsapatba nem férnek be. Visinkai Ede edző csapatába idén januárban például érkezett innen a 18 éves Papp Milán, a 17 éves, korosztályos válogatott Posztobányi Patrik, valamint a 20 éves, a PFLA korosztályos gárdájában, illetve az NB III-ban is szerepelt Vörös Tamás. Emellett azonban Baranyai Ádám és Csató Martin visszatértek a csapathoz, de érkezett a rutinos Vaskó Tamás is. Csató Martin az a csatár, akiben bármikor benne van egy gól.

Az újraindult NB2-ben kifejezetten pofás mérkőzéseket játszottak az eddigi két fordulóban. A Vasas ellen kikaptak ugyan 3-2-re, de végig partiban voltak, Pátkai csak a hajrában szerezte meg a győztes gólt. Látható volt már akkor is, hogy tavasszal a támadójátékra fognak rámenni. Az Ajka elleni 2-2 is ezt erősítette meg, ahol vezettek, de megint a hosszabbításban buktak egy pontot.

De térjünk át a Paksra. Kiváló focit játszottak a Budafok ellen, ismételten. Bognár György edző jól keveri a kártyákat, úgy tűnik, jelenleg ő az, aki a legjobban megérezte a külföldi trendeket, és próbálja átültetni magyar közegbe. Biztos vagyok benne, hogy megint megkeveri a kezdőcsapatát, ami okozhat sok galibát hátul.

Az is ismert, hogy Bognárt sok szál köti Csákvárhoz, ott lelt nyugalmat egy hosszabb hányattatott időszak után. Ismeri a csapat több játékosát, Visinkai Edét is, tudja, mire számíthat tőle. Szerintem épp ezért nem lesz túltaktikázás a meccsen, hanem mindkét csapat menni fog előre, és játszanak egy látványos és őszinte meccset. Nálam ez a mérkőzés ezért bőven over 2,5.

Csákvár TK - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp