Ostapenko - Kovinic

A Gippsland Trophy-n találkozik a Grand Slam győztes lett teniszezőnő és Kovinic történetük során harmadszor. Első alkalommal, még 2015-ben Kovinic tudott nyerni salakon az akkor még mindössze 17 esztendős Ostapenko ellen. Ezt követően még két ízben találkoztak, mindkétszer 2017-ben, mindkétszer kemény borításon, és mindkétszer a lett lány tudott már nyerni.

Azóta ugye a Roland Garrost is elhódította igen fiatalon Jelena, ami óriási tett volt, és amit teljesen megérdemelt, mert nem kis neveken át vezetett az útja... Azóta azonban az igazi nagy sikerek elmaradnak... valahogy fejben nincs összerakva ez a rendkívül tehetséges kislány. Pedig mindene megvan, de a legnagyobb baj vele, hogy nagyon türelmetlen, mindenből egyből nyerőt akar ütni... Ebből is adódik, hogy szinte minden meccsén neki van több nyerője, de ugyanakkor ki nem kényszerített hibából is neki van jóval több.... Mondjuk tény, hogy sokkal szimpatikusabb ez a játék, mint azoké, akik kivárásra, nyesegetésekkel, védekező ütésekkel a másik hibáját várják... Nekem szimpatikus, és szurkolok neki, hogy találja meg azt, ami stabilizálhatja a játékát... mert akkor a legnagyobbak között találná magát nagyon gyorsan... A szerváin még kicsit kell dolgozni, de egyébként a játék minden elemében kiemelkedőre képes...

Az az igazság, hogy Kovinic játékára nem is térnék ki, nagyjából a ranglistán elfoglalt helyezésének felelnek meg a képességei, tőle túl sok extrát ne várjunk, de képes stabil játékkal köröket menni egy-egy versenyen. Viszont úgy gondolom , hogy ez a meccs nem róla szól majd. Ha Ostapenko rendben lesz fejben, akkor simán hozza a meccset... Ha nem, és megint hisztis lesz, nos, még akkor is egy fifty-fifty a meccs.

Ostapenko, Jelena - Kovinic, Danka: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp