Megírom minél hamarabbi időben ezt az FCSB - Politehnica Iasi román focibajnoki előzetest. Ezen a találkozón az élvonalbeli bajnokság listavezetője fog játszani otthon a sereghajtó vendégcsapattal. Látom, hogy az Unibetnél már most - és hozzáteszem - teljesen jogosan csak 1.21 a hazaiak győzelmére ajánlott szorzó. Természetesen nekem nem ez a tippem, hanem az, hogy az FCSB legalább 2 gólt fog szerezni otthon. Érthetően ez a szorzó sem magas, most egészen pontosan 1.36, de egyelőre magasabb 1.30-nál. Azért mondom - vagyis írom -, hogy egyelőre, mert valószínűsíthetően ez a szorzó is csökkenni fog, amikor tudatosul majd a bukmékerekben, hogy a jászvásári sereghajtó vendégcsapat, a Politehnica Iasi tényleg "ezer sebből" vérzik.

Ugyanis egyáltalán nem véletlen, hogy az az együttes az utóbbi hetekben visszaesett az utolsó helyre és az utóbbi három bajnokiját egyaránt elbukta. Az a helyzet van a jászvásári alakulatnál, hogy több játékos beteg ettől a járványtól, aminek a nevét itt nem szabad leírni. Azt nem tudom pontosra, de igazán nem is érdekel, hiszen ez számomra totálisan lényegtelen információ lenne, szóval nem tudom pontosra, hogy hányan betegek most jelenleg is ebben a fertőző betegségben és közülük hányan gyógyultak már meg az elmúlt néhány napban. Ugyanis annyira ezekben a napokban gyógyulhattak csak meg azok a szerencsésebbek, hogy egyszerűen nem lehetett idejük arra, hogy teljesen felépüljenek ebből a betegségből és fitten lépjenek pályára. Már csak azért is így van ez, mert ez a fertőző betegség általában a tüdőt és/vagy az egyéb légzőszerveket betegíti meg. Kizártnak tartom, hogy több jászvásári labdarúgó ilyen állapotban teljesítsen viszonylag jól ezen a meccsen és képes legyen a legyengült légzőszerveket is igénybe vevő futásra sportolói szinten, folyamatosan, 90 percen keresztül.

A listavezető házigazdának mindössze csak 2 pont előnye van a rivális kolozsváriak előtt. Úgy vélem, hogy ebben a helyzetben nem csak az FCSB gólarányának tenne jót, ha legalább 2 góllal, de még inkább több gól különbséggel nyerne a csapat, hanem a bukaresti focisták lelkének is jót tehetne a nagyarányú hazai győzelem.

Tipp: FCSB 1.5 gól felett.

FCSB - Politehnica Iași: FCSB által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp