Alfa és omega, bajnokaspiráns egy kiesés elkerüléséért küzdő csapat ellen. Ez persze önmagában mit sem számít, mert a labda gömbölyű meg hasonlók, csak baromira nem mindegy, hogy azta gömbölyű szintetikus bőrballon ki vagy kik rugdossák.

A West Brom keretének minősége inkább Championship erősségű. Nem mondom, van egy-két ügyes játékos ott, de mondjuk a WBA-ból a Citybe kevesen férnének be.

Hétközi bajnoki, és hiába játszott régebben (19-én) a WBA, azért ezekre a találkozókra másképp készül egy csapat. De nem is a hétköznapok miatt érzek én itt sima City-sikert, hanem azért, mert vélhetően a WBA együttes már a következő két meccsre feszül rá, azok ugyanis hat-pontos találkozók. A Sheff. united és a Fulham lesz a két ellenfél, azok az igazi ki-ki meccsek a WBA számára. Szerintem ez a Man. City elleni találkozó ilyen ráhangolódás, bár abban sem vagyok biztos, hogy a legjobbjaival áll oda a találkozóhoz a hazai együttes.

Vannak hiányzók a Guardiola csapatnál, a világjárvány, és sérülés miatt is, de ahol olyan sok jó minőségű játékos van a keretben, és főleg a kreatív zónában, ott tök mindegy, hogy egy klasszis most sérülés miatt nem játszik, vagy pihentetés, rotáció miatt.

Visszapörgettem itt 12 egymás elleni találkozót, aztán meguntam, de amíg visszanéztem, rendre volt gól az első félidőben e két együttes egymás elleni találkozóján. Rengetegszer már az első 10 percben, de ha nem akkor a 20. percig már jött a gól, szóval nem sokáig szokta bírna a WBA a City elleni nyomást, amely az előző három meccsen a WBA ellen minimum 74%-ban birtokolta a labdát, de volt 78%-os is.

Én úgy kalkulálok, hogy 45 perc biztos elég a City-gólhoz, és akkor még ott a meglepetés-faktor, mert ehhez a tipphez simán jól jön a WBA-gól is. Ez mondjuk reálisan nézve nincs benne a meccsben, közben a lehetőség adott.

De mondom, én úgy vélem, Sterlingék 45 percig egyet biztos bekotornak, és legfeljebb push-ra kijön, de inkább látok magam előtt egy 0-2-es vagy 0-3-as félidőt, mint 0-0-ásat. Még ez a lütyő Arsenal is talált két gólt nemrég félidőig a WBA ellen, a Leeds négyet vágott előtte 45 perc alatt, szóval a West Brom azért nem egy olyan együttes, melyet túl nehéz lenne feltörni.

West Bromwich - Manchester City: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp