Az Euroliga 18.fordulójában Kaunasba látogat a Khimki Moszkva. Előzetesen nem sok jóval kecsegtet számukra ez az utazás. A tabellára pillantva is láthatjuk az elfoglalt pozíciójuk alapján,hiszen a Zalgiris Kaunas a 6.helyen áll míg az orosz a 18. azaz utolsó helyen tanyáznak.

A Khimki Moszkva számára egy rémálom és így a szezon feléhez érve és inkább tűnik nyűgnek nekik ez az Euroliga szezon. A legrosszabb mutatóval rendelkeznek hiszen mindössze 2 győzelem szerepel a nevük mellett és úgy tűnik ebben a kiírásban semmi sem jön össze nekik. A mérkőzések első felében még ha tartják is a lépést vagy épp vezetnek, aztán megfordul a meccs és el is úszik általában. Elég csak a Lyon-Villeurbanne elleni vereségre gondolni ahol a 3.negyed elején teljesen megzuhantak.

A litvánok szezonja elég kiegyensúlyozottnak mondható. Szívűk szerint a novembert elfelejtenék,mert akkor a vereségek a csapat neve mellett úgy gyűltek,mint Miklós napján a Mikulás csomagok.Azonban a Rytas elleni nagy arányú győzelem után megváltoztak a dolgok. Az Euroligában sorra jöttek a győzelmek és azok az apró momentumok amik a győzelemhez kellenek az ő oldalukra billentek decemberben. Értem ezalatt,a Bayern elleni sikert ahol ugyan szinte végig vezettek,de az utolsó pillanatokban kicsúszhatott volna a győzelem a kezükből,de a legvégén mégis ők örülhettek. Nagyon egységes csapat és nem csak 1-2 két húzónév van. Sokan inkább időszakosan teszik hozzá a magukét. Lauvergne példának okáért szenzációs teljesítménynek nyújt az elmúlt hetekben,de fontos láncszemek az amerikaiak is, a litvánokkal karöltve akikből elengedhetetlen hogy 2-3 ember kirobbanó játékot produkáljon. Jelenleg az Euroliga legjobb formában lévő csapata a Zalgiris Kaunas. Persze az is igaz,hogy a legjobb 4 csapattal nem mérte össze tudását,de ez mit sem von le az érdemeiből.

Szerintem nem sok esélye lesz a vendég gárdának a mai meccsen,ráadásul kétlem,hogy bármi motivációjuk lenne a győzelem elérésért. Ha nem is feltétlen nagyarányú győzelemre,de egy mindvégig a Zalgiris kezében tartott mérkőzésre számítok.

Žalgiris Kaunas - BC Khimki Moscow: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp