Ezen a Lazio - Club Brugge mérkőzésen nem fognak játszani: a hazaiaknál a bosnyák Senad Lulic (bokasérülés), a koszovói Vedat Muriqi (sérült) és a belga Silvio Proto kapus (karsérülés), illetve a vendégeknél a horvát Matej Mitrovic (lábsérülés), a szenegáli Krepin Diatta (izomsérülés), a holland Ruud Vormer (gyomorproblémák) és a belga Ignace Van der Brempt (sérült).

A hazaiaknál abszolút semmilyen problémát nem okoz Silvio Proto hiánya, ugyanis a 37 éves veterán amúgy is 0 (nulla) perces játékos és harmadik számú kapus. Senad Lulic esetében majdnem teljesen hasonló a helyzet, s csak annyi a különbség, hogy nem kapus, hanem középpályás a 34 éves játékos. Vedat Muriqi hiánya már kissé neccesebb, de azért is van a rómaiaknál a gólvágó Ciro Immobile, az ecuadori Felipe Caicedo és/vagy a francia Jean-Daniel Akpa Akpro, hogy ilyen helyzetekben megfelelően helyettesítsék a hiányzó csapattársat. A belgáknál leginkább Ruud Vormer és Krepin Diatta kimaradása okozhat gondokat.

Jó esetben talán az jelenthet majd némi előnyt a belgáknak, hogy Simon Mignolet személyében viszonylag jó és válogatott szintű kapusuk van. Ám ebben talán ki is merül a vendégek összes előnye. Szerintem. Mindkét csapat eléggé jó formában van, s csak az okozhat némi különbséget, hogy a házigazda Lazio azért az egyik európai topbajnokságnak tartott olasz focibajnokságban szerepel jól, miközben a vendég Club Brugge az olasznál lényegesebben gyengébb belga focibajnokságban vitézkedik. Mert azért nagyon nem mindegy, hogy - mondjuk - a Juventus és az Internazionale ellen vagy pedig a KV Oostende, az AS Eupen és a Zulte-Waregem ellen játszik jól valamelyik csapat.

Ezen a Lazio - Club Brugge találkozón “csak” az lesz a házigazda olasz együttes feladata, hogy nyerjen. És tekintettel arra, hogy a Bajnokok Ligájában nagyon hatalmas pénzbevételt jelent a csoportból való továbbjutás, minden bizonnyal sikerülni is fog az a hazai győzelem.

Tipp: győz a Lazio.

Lazio - Club Brugge: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp