A Hammarby csapatát jól ismerjük, hiszen ők voltak azok, akik a nemzetközi hódítóútján megállították a megtizedelt Puskás Akadémiát (3-0). Nem tűnt egy verhetetlen csapatnak. Az látszik, hogy a svéd bajnokság nem sokkal erősebb, mint a magyar, színvonalát tekintve hangyányit talán erősebb, de csak a fizikális felkészültség miatt.

Ami feltűnt, hogy a Hammarby a Puskás elleni mérkőzés óta 12 mérkőzést játszott. Ebbe beletartozott a nemzetközi és hazai kupa is. Ebből 8 alkalommal volt over 3,5 a mérkőzésük, 2 alkalommal over 2,5 (tehát 3 gól) és csak 2 alkalommal under 2,5, de azokon is megvolt a két találat. Nagyon hektikus a csapat, egy mérkőzésen belül is képes gyengébb periódusokat lehozni. Van egy Aron Johannsson nevű amerikai állampolgár csatáruk, aki kifejezetten jól tolja, 12 gólt lőtt, ám úgy, hogy mindegyiket mezőnyből, egyetlen büntetőt sem rúgott. Legutóbb a Malmö ellen is betalált a srác. A mérkőzés 2-2-re végződött, és tudjuk, hogy most a svéd bajnokság legerősebb csapata a Malmö!

Ellenben a Norrköping nem sokkal gyengébb. Idén nagyon szépen szerepel a csapat, jelenleg 6. helyen állnak a tabellán 43 ponttal. Mindenképp győzniük kellene a Hammarby ellen, ha versenyben akarnak maradni a harmadik helyért.

A küzdelem jelenleg úgy áll, hogy a Malmö már biztosan bajnok, a második helyezett az Elfsborg, és biztosan Európa Liga szereplő, de a pozíciója még változhat, mivel hátra van egy forduló és a Hacken 2 ponttal van lemaradva mögötte. Az utolsó fordulóban a Hacken a Kalmarral játszik, aki pedig a kiesés elkerülése érdekében mindenre képes lesz, nekik győzniük kell ahhoz. Tehát ha a Hacken nem győz, és marad 48 pontos, akkor a Norrköping számára itt kell egy győzelem, amivel 46 pontjuk lesz, és az utolsó fordulóban a tök utolsó Helsingborgs ellen még 3 pont, és 49 ponttal zárnak, ami dobogót jelentene. Matematikailag simán van erre esélyük, aztán meglátjuk, mit hoz a valóság.

A Norrköping tehát a második legjobb támadósorral rendelkezik a Malmö után, A Hammarbynál több gólt viszont csak 3 csapat kapott (de azok egy meccsel többet játszottak). Kimondhatjuk, hogy az egyik legerősebb támadósor játszik az egyik legerősebb védelem ellen. Nekem ez azt súgja, itt gólok lesznek, legalább négyre számítok!

Hammarby IF - IFK Norrköping: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp