A West Brom gőzerővel robog a másodosztály felé, aminek főleg a kapu előtti tanácstalanság az oka. A középpálya technikás, de fejben valahogy nem elég gyorsak a PL sebességéhez, a csatárok pedig nem azok a típusok, akik egy felrúgott labdából gólt szereznek, egyikük sem erőcsatár. Ráadásul a befejezésben sem tündökölnek, így ha véletlen oda is kerülnek, akkor is nehezen találnak gólt. Ezek után nem véletlen, hogy 9 meccsen csak hatszor találtak be, ráadásul az xG értékhez (4.49) képest így is jobban állnak, a minőségi helyzeteik alapján ennyit sem szabadott volna lőniük.

Hátul viszont jól zárnak, az elején 1-2 pechesebb meccsen megszórták őket, de az utóbbi hetekben már nagyon megizzadtak ellenük a csapatok.

A Sheffield még rosszabbul áll, messze van már az elmúlt szezon sikercsapata. Wilder csapata nagyon masszív, de a jó teljesítményhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét, ami a sok sérülés miatt nem ment. Hátulról az alapcsapatból mindig hiányzott valaki, a kapuban Ramsdale azért nem egy Henderson, elölről pedig a támadások lelke, Mousset még nem léphetett pályára ebben a szezonban. Most a francia már elvileg ott lehet a csapatban, az ő érkeztével úgy érzem jobb napok jönnek majd a vendégek számára.

Két olyan csapat meccsén, ahol a támadásépítéssel és a befejezésekkel folyamatos probléma van, de mellette nagyon masszívak és a védekezésüket elég jól megszervezték, nem nagyon lehet mást várni, mint hogy kevés gól lesz. Ráadul már a szezon elején egy hatpontos kiesési rangadóról van szó, ahol a vesztes komolyan lemarad. Nálam ez under.

West Bromwich - Sheffield United: Gólok száma - Felett/alatt tipp