Két szimpatikus csapat találkozója. Többször fogadtam már rájuk, mindig hozták az overeket.

A Mjallby mióta visszatért az első osztályba, még nem végzett a tabella első felében, erre most van először érdemi lehetősége. Kifejezetten erős csapat otthon (6-4-3), utolsó három mérkőzésüket megnyerték. Igaz, ez a három csapata a tabella második felében tanyázik, tehát nem az erősebbek közül valók voltak (Östersund, Örebro, Helsingborg). A 26 mérkőzésen 40 gólt lőttek és 41-et kaptak, ebből látszik, hogy vannak gondok a védekezéssel. Nos, ebben a védelemben most hiányzó is lesz, mivel Jasin Khayat térdsérüléssel bajlódik, bár ő már régebb óta maródi. Legutóbb simán nyertek Moses Ogbu két góljának is köszönhetően. A támadó már 12 gólnál jár, elég jó formát mutat.

A vendég Norrköping a dobogóért küzd, ezért volt rossz számukra a múlt heti vereségük az Elfsborg otthonában. Előtte az AIK elleni 2-2-es hazai döntetlenre sem lehetnek büszkék, mivel az AIK mostanában nem tündököl túl fényesen. Persze foghatják a balszerencsére is ezt a pontvesztést, mivel az AIK az utolsó 5 percben büntetőből egyenlített. Akkor is illett volna azt a meccset behúzni, ha komolyan gondolják a dobogót. A veterán csatáruk, Linus Hallenius teljesen felépült. Róla azt kell tudni, hogy mindösszesen 8 cserekénti pályára lépése volt a szezonban, komoly sérülésből lábadozik. Ő nagy húzója lehet a csapatnak, hatalmas tapasztalata van, ezért is igazolták le a nyáron. A védelemből eltiltott Linus Wahlqvist, ami viszont jelentősnek tekinthető.

Mi várható a két szimpi csapattól? Nem tudnám megmondani a végeredmény. A szorzók kicsit el vannak méretezve szerintem, értéket látok a hazai győzelemben – még DNB-vel is. De óvatosnak kell lennünk szerintem. Jobbnak tartom a gólokra fogadást. A két csapat támadóbb szellemű, hazai oldalon van egy Ogbu, a vendégeknél nincs egy Wahlqvist. Simán lőhet gólt tehát a Mjallby. Szinte szökőévente játszik under a két csapat, szerintem most sem fognak.

Mjällby AIF - IFK Norrköping: Gólok száma - Felett/alatt tipp