A házigazda trondheimi csapat ezt a szezont is "elszórakozta". Norvégia rekordbajnoka, a BK Rosenborg Trondheim ugyanúgy tett, mint ahogyan az előző idényben is tett. Azaz nehézkésen kezdett és bízott abban, hogy hiába rajtolt pocsékul, mert a bajnoki idény során ezt ki fogja javítani egy nagyon hosszú és eredményes hajrával és végül mindenkit megelőzve ismét bajnok lesz a trondheimi együttes. Igen ám, de a bajnokság során szinte végig éllovas Bodø/Glimt annyira kitűnően játszott, hogy képtelenség volt utolérni a jelenleg 59 ponttal toronymagasan listavezető csapatot. Amelyik 22 mérkőzésen 19 alkalommal győzött, csak 2-szer döntetlenezett és mindössze csak egyetlen 1-szer szenvedett vereséget. Természetesen a Bodø/Glimt a norvég focibajnoki cím egyetlen várományosa. Ezért aztán a 42 ponttal 3. helyezett "palimadár" BK Rosenborg Trondheim már nem tehet mást, minthogy hajtson azért, hogy legalább dobogós legyen és érmet nyerjen. Ám a bronzérem megszerzéséhez kötelező győzni, hiszen az a 3. helyezés is veszélyben van, mert még - egyelőre - a 39 pontos Vålerenga Fotball (4. hely), a 38 pontos BK Odd Grenland (5. hely) és a 36 pontos Kristiansund BK (6. hely) is reménykedhet a dobogós helyezésben és az ezzel járó Európa Liga-selejtezőn való részvételben.

Ehhez a mostani kötelező győzelemhez ideális ellenfél lehet a BK Rosenborg Trondheim számára a gyengécske - és kiesési osztályozós helyezésen levő - vendégcsapat. Ugyanis ez a 19 ponttal 14. helyezett kristiansandi IK Start tényleg nem nevezhető "komoly" ellenfélnek. A házigazda trondheimi csapat annyival sokkal-sokkal jobb ellenfelénél, hogy gyakorlatilag nem lehet "zongorázni" a hatalmas különbséget. Szinte biztosan több gólos lesz a hazaiak győzelme, ám én a mostani tippelés során megelégszek a legegyszerűbb Rosenborg-sikerrel.

Úgy hírlik, hogy a hazaiaknál nem fog játszani - kézsérülés miatt - a 19 éves Rasmus Sandberg csere-csere-cserekapus. Ő a BK Rosenborg Trondheim egyetlen hiányzója. Vagyis a rekordbajnok legjobbjai szerepelhetnek a kiesőjelölt IK Start ellen. Ezzel szemben a vendégeknél az van, hogy ugyan nem fog játszani az eddig sem sokat szereplő Henrik Gjesdal, viszont hiányozni fog - sérülés miatt - az első számú kapus Jonas Deumeland is. És bizony a német hálóőr hiánya már problémát jelent az IK Start számára.

Röviden: az egyik oldalon van a kötelező győzelemre készülő norvég rekordbajnok és a másik oldalon van a kapusát nélkülöző kiesési osztályozós vendégcsapat. Én a rekordbajnok sikerére tippelek.

Tipp: győz a BK Rosenborg Trondheim.

Rosenborg - Start: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp