Kezdem a végén: azt várom, hogy lesz legalább három találat. A Varbergs csapata 11. helyen áll a tabellán, menekül a kiesés elől, nagy céljai nincsenek az együttesnek. Az utóbbi időben jelentős formahanyatláson mentek át, ugyanis a tabella utolsó négy helyezettje ellen játszottak, és nem voltak képesek győzni ellenük: Göteborg (0-1), Kalmar (1-1), Helsingborg (1-3) és Falkenbergs (0-2). Ha ezeknél egy csöppet erősebb csapat érkezik hozzájuk, várhatóan megint nem fognak sziporkázni. Pedig számukra minden pont úgy kell, mint egy falat kenyér.

Ezért gondolom, hogy kicsit teperni fognak, hogy megakadályozzák, ezt a jelentős mélyrepülést. Azonban van egy hatalmas problémájuk: Jon Birkfeldt, a csapat első számú védőjátékosa eltiltott. Nélküle ez a védelem a felét sem éri. Ráadásul a bajnokság legjobb támadósorával rendelkező Norrköping érkezik hozzájuk, akik 46 gólt szereztek 23 mérkőzésen, tehát megvan a kétgólos átlag.

Ha még ehhez hozzávesszük, hogy a Norrköping nemzetközi kupaszereplésre gyúr, és szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzésen nagyot égtek hazai pályán a Sirius ellen (1-2), akkor még inkább a vendégek felé hajlanék. Azonban egyvalami óvatosságra int: Rasmus Lauritsen, a vendégek legjobb védője szintén hiányozni fog. Ugyanis most adták el a Dinam Zagrebnek! Ő már a Sirius ellen nem játszott, meg is látszott az eredménye. Nagy lyuk keletkezett tehát a Norrköping védelmében is.

Két vezéregyéniség hiányzik a két oldalon a védelemből: Jon Birkfeldt és Rasmus Lauritsen. A Varbergs a pontért megy, mert meg kell állítaniuk a mélyrepülést. A Norrköping a legtöbb gólt szerzett csapat a bajnokságban, és a dobogóért küzdenek. Visszatérve az elejére: lesz legalább három találat.

Varbergs BoIS - IFK Norrköping: Gólok száma - Felett/alatt tipp