Két rosszul rajtoló, ebből kifolyólag javítani akaró csapat mérkőzését választottam a Merkantil Bank Liga soron következő fordulójából. A csodálatos Szent Gellért Fórumban a hazai Szeged-Csanád Grosics Akadémia fogadja a Debreceni Egyetem csapatát. Gondolatom szerint a hazaiak akarata érvényesül majd a találkozón, ezért a hazai esélyekre szeretném felhíni a figyelmet.

Előjáróban szeretném leszögezni, hogy minden tiszteletem a szegedi vezetőké, mert "jó" magyar szokástól eltérően a végletekig kitartottak a csapat vezetőedzője, Dr. Dobos Barna mellett. Pedig a szegediek 6(!) nyeretlen mérkőzéssel nyitották a bajnoki sorozatot, melyből 4 sitt is benézett a kék-feketéknél. A türelem végül kamatozott, mert a szegediek a legutóbbi két találkozójukat megnyerték és ennek a pozitív szériának a folytatását várják a mostani találkozótól is. A jó nevekből álló játékoskeretük egyértelműen többre hivatott és olybá tűnik, hogy a támadószekció is kezdi elsajátítani Dobos taktikájának a lényegét. Legalábbis erre enged következtetni hogy az eddig szerzett 7 találatukból 4-et a legutóbbi két meccsükön szereztek. Most egy elég szerény képességű védelemmel találkoznak Germán Tamásék, így lehetőségük lesz ezen a mutatón is javítani.

A vendég DEAC egy kétmeccses vereség és rúgott gól nélküli bajnoki sorozattal utazik Szegedre. Ezen még az sem tud sokat szépíteni, hogy legutóbb az MK sorozatban legyőzték a harmadosztály Nyugati-csoportjának sereghajtóját, a Balatonfüredet. A fekete-fehérek keretéből leginkább a rutin hiányzik és ez meg is látszik Balogh Pál csapatának eredményességén. Meglátásom szerint nem a mai nap lesz az, amikor ez jelentősen fog változni.

A győzelem ízét megérző hazaiak nem engedhetik meg maguknak, hogy a liga egyik leggyengébb csapata ellen betlizzenek.

Szeged - Debreceni EAC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp