Statisztikán, és a két csapat legutóbbi mérkőzésein mutatott játékán alapul a tipp. Ritka ez részemről, de nagyon megtetszett.

A Strömsgodset utolsó 10 bajnoki mérkőzéséből 8 darab volt over 2,5, míg kettő under. Ezen utóbbi kettő meccs is egy-egy idegenbeli találkozójuk volt. Hazai találkozójukon mindig lőttek gólt, kivéve a Molde ellen, de akkor meg négyet kaptak. Igazi középcsapat jellege van az együttesnek Ű(hol van már a Kovács Péterrel felálló bajnoki címért harcoló csapat), akik adnak és kapnak. Közelebb vannak a kiesőhelyekhez jelenleg, tehát fontos számukra minden pont. A nemzetközi kupát jelentő helyek olyan távolságban állnak tőlük, hogy az komolyan vehető cél nem lehet számukra. Mendy (védő), Parr (védő), Stengel (középpályás) és Tokstad (középpályás) sérült.

A Viking utolsó 10 mérkőzéséből szintén 8 darab meccs volt over, kétszer pedig under, amely kettő idegenbeli meccse volt, és egyszer 2-0-ra nyertek, egyszer 1-1-es döntetlent játszottak. A Viking jelenleg a 14., még play-out pozíciót jelentő helyen áll, mindenképp pontokat kellene gyűjteniük a biztonságos helyezésért. Austbo (kapus), Hove (védő) és Ostensen (csatár) sérült.

Első gondolatom a mérkőzésre az első félidő over volt, majd annyira adja magát a tipp. Az elmúlt fordulókban mindkét csapat gólzáporos meccset játszott. Azonban megnézve inkább a második félidőben tűnik motiváltnak a csapat, így azt elvetettem. Ezért maradtam amellett, hogy mindkét csapat lőni fog gólt, és lesz legalább 3 találat. Ez egy biztonsági tippnek tekinthető részemről. Nehéz elképzelni, hogy defenzív mérkőzés legyen, hiszen mindkét csapatnak pont(ok) kell, amelyet csak góllal tudnak elérni. Összegezve tehát támadó-felfogásban játszó két csapat várható.

Strømsgodset - Viking: Gólok száma - Felett/alatt tipp