Az ehhez hasonló találkozók bizony sokszor szoknak "meglepő" eredménnyel zárulni. Például olyasmi eredményekkel, hogy a kiesőjelölt utolsó helyezett csapat simán és könnyedén nyerni tud az adott ország egyik eredményes együttese otthonában. Igaz, általában főleg csak a focibajnokságok utolsó fordulóiban szoknak előfordulni hasonló "érdekes" eredmények, amikor a jobbik csapat eljátssza hazai pályán, hogy a játékosai azt sem tudják, hogy micsoda az a futball, s eközben pedig a gyengébbik csapat úgy veri őket, hogy "öröm nézni".

Nagyon remélem, hogy ennél a BK Rosenborg Trondheim - Aalesunds FK norvég élvonalbeli mérkőzésnél még nem lesz az előzőekben írtakhoz hasonlatos a forgatókönyv. Ezt leginkább azért remélem, mert én most a hazaiak győzelmére tippelek. És jelenleg bizony az van, hogy a BK Rosenborg Trondheim 21 ponttal 5. helyezett (eddigi mérlege: 13 mérkőzésen 6 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 22-11-es gólarány), míg az Aalesunds FK mindössze 7 szerzett ponttal utolsó - 16. - helyezett (eddigi mérlege: 13 mérkőzésen 1 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 18-40-es gólarány). Az lehet majd a szerencsém, hogy nem fog "érdekesség" történni, gondolom én, hogy a norvégok még csak a bajnokság közepénél járnak, ez a most hétvégi még csak a 14. forduló lesz, messze van még a pontvadászat vége.

És sok minden történhet addig. Például ezen a BK Rosenborg Trondheim - Aalesunds FK meccsen az történhet, hogy a hazai együttes már csak azért is győzni fog, hogy még közelebb kerüljön legnagyobb riválisához, a jelenleg 31 ponttal 2. helyezett Molde FK-hoz. A két együttes között jelenleg 10 pont a különbség, s ezt a távolságot csökkentheti egy győzelemmel 7 pontra a BK Rosenborg Trondheim. Nagyon ajánlatos kihasználni azt, hogy az előző fordulóban a Molde FK otthon kapott ki 2-1-re az SK Brann Bergen csapatától.

Tipp: győz a BK Rosenborg Trondheim.

Rosenborg - Aalesund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp