Mindkét csapat győzelemmel kezdte az új szezont. A Nyíregyháza Kaposváron győzött (1-0), a Pécs a Dorogot verte hazai pályán (4-0). Mindkettő szép eredmény. Azonban ha a végeredmény mögé nézünk, nem minden tökéletes.

A Nyíregyháza úgy győzött Kaposváron, hogy a hazai csapat büntetőt hibázott Szakály révén, aki képes volt középre rúgni a labdát, amelyet Fadgyas persze védett. Gálhidi, a Nyíregy edzője kiemelte, hogy az első félidőben pályán sem voltak, a Kaposvár rúghatott volna hármat ekkor, szerencséjük volt. Ez az igazi önkritika. A második játékrészben már jobban mozogtak, ott több helyzetük is volt. A meccs képe alapján sokkal igazságosabb lett volna a döntetlen.

A Pécs 4 gólt lőtt a Dorognak az első félidőben, lényegében minden helyzetét gólra váltotta. Sound is kiemelte, hogy három gólt lőttek pontrúgás után, ami jelzi, hogy felkészült csapat, de nem túl kreatív. A Dorog nem játszott alárendelt szerepet, Helesfay mester (még fociztam ellene párszor kispályán) jól védett.

Egy dolgot ne felejtsünk el: a Pécs át fogja utazni a fél országot a meccs kedvéért, 450 kilométert zötykölődnek, ami kb. 5 órát jelent. Ez baromi fárasztó ebben a melegben. Szerintem ez sokat fog jelenteni a hazai oldalon, akik bizonyosan jobban odafigyelnek az első félidőre. Abból kiindulva, hogy a Kaposvár több gólt is lőhetett volna, és hogy a Pécs jól felkészült pontrúgásokból, nem elképzelhetetlen, hogy ilyen szituációból a vendégek a második félidőben tudnak majd gólt szerezni. Este 19.00 órakor kezdődik a mérkőzés, akkor már nem lesz olyan döglesztő meleg, így én belelátom a meccsbe a legalább három gólt.

Nyíregyháza Spartacus - Pécsi MFC: Gólok száma - Felett/alatt tipp