Pár nap s végre lejár az a zűrzavar, ami mai napig kérdéses hogy mesterségesen lett előidézve, vagy csak többszörös balszerencsének köszönhető a kialakult helyzet. CFR hétfőn hosszú idő után végre lejátszhatta a Botosani elleni elmaradt találkozót, amivel faggatni lehetett volna, olyan volt mintha egyik csapatnak sem lenne már tétje a mérkőzésnek, és csak a szükséges 90 perces totyogást adták volna elé, hogy megkapják a fizetésüket. Mindkét csapat esetében érthető volt ugyan a helyzet, ugyanis Botosani már biztos Európa Liga résztvevő, CFR meg két hete nem tudott edzést tartani, mivel az egész keret karanténba volt vonulva. Edzői stáb nélkül, egy nagyon vitatott büntetővel, de sikerült tartani a lépést a tabella élén álló Craiova-al szemben, hátrányuk mindössze egy pont.

Romániában a lényeges dolgok eldőltek, Európába fog menni a következő szezonban: CFR, Craiova, FCSB illetve Botosani, épp az a kérdés hogy a BL-be a CFR vagy a Craiova fog indulni.

Két meccse van hátra mindkét csapatnak, CFR megy először a FCSB-hez, majd a Craiovához. Míg a Craiova előbb utazik az Astrahoz, majd fogadja otthon a CFR-t. Nagyon sűrű program elé nézz mindkét csapat mert hétfő estig kell eldönteni az UEFA előírása szerint, melyik az a csapat amelyik BL-ben indulhat, s melyek azok amelyikek EL-ben.

Játékosok amúgy sincsenek már fizikálisan a topon, tekintve hogy edzések is hol tudtak lenni normális körülmények között, hol nem.

Én úgy gondolom ilyen előzményekkel mindkét bajnoki címre hajtó gárda, sokkal inkább készül az egymás elleni direkt meccsre, mint sem a soron következő bajnokira. FCSB - CFR múltja mindig is szoros meccseket hozott, bajnoki tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül, köszönhetően a bukaresti csapatok gyengélkedésének a CFR lépett elé a FCSB legfőbb riválisának. Nem várok sziporkázó CFR játékot, egy unalmas kevés gólos mérkőzést predesztinálok, ahol nem fog nagyobb vereségbe beleszaladni a hazai gárda.

FCSB - CFR Cluj: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp