Nem vagyok egy Oak vagy TiB, annyira nem vágom a spanyol bajnokságot, pláne nem tudom olyan ízesen kiejteni a neveket, mint ők, de azért megpróbálkozom ezzel a meccsel. Sokat nem láttam a Valenciát játszani a szünet óta, meg úgy a spanyol bajnokság is kívül esik még a perifériámon is, de azért hősiesen megpróbáltam utánajárni a dolgoknak.

Szóval a Valencia 8. helyen áll a tabellán, de egy itteni győzelemmel egészen a Getafe szintjére, és az 5-6. helyekre repítheti őket előre a 3 pont. Nagyon sűrű a mezőny, a Real Sociedad meg mintha elfelejtett volna focizni, így megnyílt az esély a nemzetközi szereplésre. Szóval van tétje vendég oldalon a derbinek. Nehezen indultak be a Denevérek, bár a Levante mákkal mentett pontot ellenük (1-1), de a Real Madrid „easy win”-szagú mérkőzésen húzta be ellenük a három pontot (0-3). Azonban Rodrigo még a mérkőzés elején nyomott egy dugót, amit a VAR nevű izé elvett les címén. Ha az ott átmegy a gépen, akkor bizony teljesen más mérkőzést kaptunk volna. Szóval ez a 0-3 is magyarázható kategória. Aztán jött az Osasuna elleni hazai meccs, ahol simaliba 2-0-ra nyertek, szegény Rodrigot nagyon nem szeretheti VAR barátunk, mert megint elvett egy gólt tőle. Tehát nekem az összkép egy közepesnél jobb formában lévő csapatot mutat.

Ellenfele az Eibar, aki a hazai pálya előnyét bukja a nézők hiányában. A Real Madrid könnyedén verte őket (1-3), a kissé amorf Bilbao elleni 2-2 inkább pozitív számukra, majd a Getafe elleni 1-1 következett. Ott nekik is volt egy VAR-peches góljuk, de az első találatukat akkor szerezték, amikor a getafei banda már a félidei málnaszörpre gondolt (6 perc hosszabbítás az első félidőben, ki hallott már olyat). Szóval inkább gyenge közepesre értékelem az eddigi teljesítményüket. A csapat jobb, mint a kiesőjelöltek, nem is állnak kieső helyen. Játszanak még ki-ki mérkőzéseket, inkább azokon kell koncentrálniuk.

Egy angol tipster oldalon azt mondta a srác, hogy ez DNB-vendég, mert a tapasztalat a Valencia oldalán van, de a realisztikus a döntetlen. Ámen.

Eibar - Valencia: Dupla esély - Dupla esély tipp