Szerintem már nagyon ideje lenne annak, hogy ez a linzi lúzercsapat a sarkára álljon és bebizonyítsa, hogy nem az a lúzerbrigád, amelyiknek látszik, és csak amolyan "kisiklások" voltak az előző hetekben sorozatosan bemutatott töketlenkedések. Talán ezen a LASK Linz - Sturm Graz osztrák élvonalbeli bajnoki mérkőzésen látni lehet majd a hazaiak alapszakaszbeli jó teljesítményét.

Ez már csak azért is roppant fontos lenne a linziek számára, mert ebben a mostani rájátszásban az eddigi két hazai találkozón mindkétszer kikapott otthon a linzi lúzercsapat, miközben az alapszakaszban az összes hazai meccsen összesen csak két vereséget szenvedett a csapat. Most már tényleg ideje lenne felébredni, hiszen az alapszakaszbeli vereségszám most már a rájátszásban is teljesítve van. Igaz, a rájátszásbeli buktáknak az volt az áruk, hogy az alapszakaszt még az 1. helyen befejező LASK Linz - a rájátszásbeli sorozatos vereségek miatt - mostanra már a 4. helyre esett vissza. És bizony van még lejjebb is, hiszen amennyiben nem "tér észhez" időben ez a linzi lúzerbrigád, akkor nemsokára akár még további 1-2 helyet zuhanhat lefelé a tabellán. Tovább már nem lehetséges, hiszen a rájátszás 6. helyénél alább már nem lehet esni, ott van a padló. Maximum azt lehet tenni, hogy nyílként bele lehet állni abba az utolsó helyezésbe.

Ám ez már tényleg hatalmas szégyen lenne az alapszakaszt éllovasként záró csapat számára. Így tehát, jobb híján, itt lesz a lehetőség a linziek számára, hogy a jelenlegi utolsó helyezett együttes ellen bizonyítsák, hogy ők nem annyira nagyon lúzerek, hanem csak egy picit lúzerek. Sőt, mivel nekik 22 pontjuk van és az előttük levő dobogós Wolfsberger AC alakulatának 23 pontja van, vagyis mindössze 1 pont a két csapat közötti különbség, akár még a helycsere is lehetséges a forduló végén. Úgy meg pláne valószínűsíthető ez, hogy a wolfsbergiek az újabb bajnoki cím felé száguldó FC Red Bull Salzburg ellen fognak játszani.

Van tehát tétje a LASK Linz - Sturm Graz meccsnek a hazaiak számára, hiszen adott esetben akár ismét dobogósok lehetnek.

Tipp: győz a LASK Linz.

LASK Linz - Sturm Graz: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp