Említettem már néhány nappal ezelőtt is, hogy ez a LASK Linz nevű focicsapat nagy hirtelenjében akkora hatalmas lúzerbrigád lett, mint innen Linz város. És arról is megemlékeztem, hogy "ez a lúzer LASK Linz még az 1. helyen zárta az osztrák élvonalbeli bajnokság alapszakaszát és a felezés után is éllovas volt, 27 ponttal rendelkezett és a rájátszás startjánál 3 pont előnye volt az akkor 2. helyezett Red Bull Salzburg előtt. Ám a kényszerszünet végén volt olyan balfék ez a linzi társaság, hogy előbb egy hülyeség miatti szabályszegésért 6 pont levonás büntetést kapott, emiatt elbukta a listavezetői helyezést és lekerült a 2. helyre, majd pedig a rájátszás első fordulójában otthon szenvedett vereséget 2-1-re az utolsó helyezett TSV Hartbergtől és arról a 2. helyről is lezuhant a 3. helyre. Vagyis: néhány héttel ezelőtt még némi előnnyel volt osztrák bajnoki listavezető a LASK Linz, ám néhány héttel később már az van, hogy már nem éllovas, hanem csak 3. helyezett a csapat és kizuhant a következő Bajnokok Ligája főtábláról, utána kizuhant a következő Bajnokok Ligája selejtezőben való részvételről, jelenleg már csak Európa Liga-főtáblás pozícióban van, ám ott is már csak 1 pontra van az Európa Liga selejtezőjétől."

Nos, azóta is változott a helyzett. Méghozzá nem úgy, ahogyan a linziek szerették volna. Ugyanis az történt, hogy ez a lúzer LASK Linz már nem dobogós, jelenleg a 4. helyen van és mostanra már az Európa Liga-selejtezős helyezésre zuhant le. Vagyis néhány héttel ezelőtt még 1. helyzett volt a LASK Linz, ám azóta már elbukta a Bajnokok Ligája következő szezonjában való részvételt és már ahhoz is közel van, hogy elbukja a szereplést az Európa Liga következő idényében.

Ezzel szemben az ezen a Red Bull Salzburg - LASK Linz osztrák élvonalbeli mérkőzésen házigazda salzburgi csapat szinte tökéletesen kihasználta a linzi vetélytársak hülyeségeit és nem csak 1. helyezett lesz a bajnokságban, hanem már 7 pontos előnye van, míg +60-as gólaránya (87-27) teljesen jogosan nevezhető impozánsnak. Úgy is össze lehet foglalni tömören a dolgot, hogy a Red Bull Salzburg szárnyal az újabb bajnoki cím felé. Itt jó alaposan megtapasztalható az a Red Bull-szlogen, hogy nem lehet túl nagy tévedés az, miszerint "a Red Bull szárnyakat ad".

A Red Bull Salzburg - LASK Linz találkozóra csak annyit szánok, hogy alighanem a hazai csapat játékosainak van némi törleszteni valójuk az alapszakaszbeli fő vetélytárs linziek felé.

Tipp: győz a Red Bull Salzburg.

Red Bull Salzburg - LASK Linz: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp