- Most vagy soha! - szerintem valami ilyesmi lehet a hangulat a vendég stockholmiaknál. Sőt, alighanem tényleg ilyesmi is a hangulat, hiszen a teljes bajnokság során a bajnoki cím megszerzéséért küzdő Djurgardens IF csapata a svéd élvonal éllovasaként érkezett meg ebbe az utolsó fordulóba. Ahol abban a számára minden kétséget kizáróan nagyon-nagyon-nagyon jó helyzetben van, hogy már egyetlen 1 pont megszerzése ezen az idegenbeli találkozón a svéd bajnoki cím elhódítását jelenti majd a Djurgardens IF számára.

Talán mondani sem kell, hogy mennyire roppantul előkelő helyzetben vannak "Stockholm büszkeségei". Nem valami vicc az előbb említett dolog, hiszen egészen konkrétan "Stockholm büszkeségei" a Djurgardens IF mezében játszók beceneve.

Mivel ezúttal elegendő az 1 pont is a vendégcsapat számára, ezért legelőször és látatlanban még az terveztem, hogy a dupla esély X2 lesz a tippem, ám kiderült, hogy az túl alacsony és nem megengedett ebben a játékban (1.28). A sima vendéggyőzelem jónak tűnik (2.08), hiszen valószínűsítem, hogy a biztonság miatt a bajnoki címért meccselő Djurgardens IF könnyedén fog majd nyerni, de én mégis "rámegyek" a szerintem tutira és amolyan "nem nagyon van mit veszíteni" alapon a döntetlen nélküli vendéggyőzelemre tippelek (DNB 2: 1.48).

Látszik, hogy ugyan megtehetném, ám mégsem viszem túlzásba a dolgot. Szerintem nem baj. És, persze, az is van ennél a tippemnél, hogy bukta esetén én nagyon sokkal kevesebbet fogok veszíteni, mint a Djurgarden játékosai. Hiszen ha bukás van, akkor én csak ezt az egy tippet bukom el, cserében viszont a Djurgardens IF azt a bajnoki címet fogja elbukni, amelyikért egész évben küzdött a csapat és amely bajnoki címért egész évben dolgoztak és edzettek a játékosok.

Egyáltalán nem rossz csapat a házigazda IFK Norrköping, sőt, még a jelenlegi formája is kifejezetten jónak nevezhető, és egyéb másik helyzetben biztosan nem tippelnék DNB-s vendégsikert, ám mostan tényleg az a helyzet van, hogy a svéd bajnoki címet megnyerni érkezett a Djurgardens IF.

Tipp: győz a Djurgardens IF.

IFK Norrköping - Djurgårdens IF: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp