Azért az sokat elárul a svéd főváros Stockholm fociban való dominanciájáról, hogy az ebben az idei bajnokság hajrájában négy csapat küzdött a bajnoki címért (Djurgardens IF, Hammarby IF, Malmö FF, AIK Stockholm), közülük pedig három csapat is stockholmi (Djurgardens IF, Hammarby IF, AIK Stockholm). Mivel ez a most hétvégi lesz az utolsó forduló a svéd élvonalbeli bajnokságban, mindenképpen érdemes megemlíteni az élmezőny állását: 1. Djurgarden 65 pont (51-17-es gólarány, +34 gól), 2. Hammarby 62 pont (71-37-es gólarány, +34 gól), 3. Malmö FF 62 pont (51-16-os gólarány, +35 gól), 4. AIK Stockholm 59 pont (45-23-as gólarány, +22 gól).

Mint látható, ezen együttesek közül az 59 ponttal 4. helyezett AIK Stockholm "elszállt" az utolsó fordulóra és már semmi reménye sincsen a bajnoki cím megszerzésére. Fatális volt a fővárosiak számára az előző fordulóbeli Malmö FF - AIK Stockholm mérkőzésen elszenvedett 2-0-ás vereség. És, természetesen, az akkori házigazdáknak azt jelentette az az előző fordulóbeli 2-0-ás győzelem, hogy a Malmö FF talpon maradt a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Lépéselőnyben van a 65 pontos Djurgardens IF, ezért a 62 pontos Hammarby IF számára kizárólag csakis a hazai győzelem az egyetlen elfogadható eredmény ezen a Hammarby IF - BK Häcken mérkőzésen. Sőt, a 62 pontos Hammarby IF tagjai még győzelem esetén is csak reménykedni bírnak, hiszen akkor rajtuk már nem fog múlni semmi, ám "szorítaniuk" kell, hogy a listavezető Djurgardens IF egyetlen pontot se szerezzen a Norrköping - Djurgarden találkozón. Ugyanis amennyiben azon a meccsen akár csak egyetlen 1 pontot szereznek az idegenben játszó Djurgardens IF játékosai, akkor máris bajnokcsapat tagjainak vallhatják magukat.

Tehát ennél a Hammarby IF - BK Häcken meccsnél bizony nagyon hatalmas a tét a házigazdák számára.

Tipp: győz a Hammarby IF.

Hammarby IF - BK Häcken: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp