Nem ártana győznie a hazai csapatnak, hiszen ugyan egyelőre még listavezető a Malmö FF, de nagyon "jön fel rá" a szintén a svéd bajnoki címért küzdő 2. helyezett AIK Stockholm. Szombaton a helsingborgiak ellen nyert otthon 2-0-ra az AIK Stockholm, ezzel pedig 31 pontról 34 pontos lett, s immár csak egyetlen 1 pont választja el az éllovas és 35 pontos Malmö FF csapatától. Vagyis, magyarán, arról van szó, hogy a fővárosiak átrakták a terhet a malmői játékosok vállára és így most már ezen utóbbiakon van a sor az újabb bizonyítás jellegű győzelemre. Persze, már csak azért is, hogy 1 pontról ismét 4 pontra növeljék előnyüket a bajnoki címért vívott küzdelemben.

A vendég IK Sirius, vagyis Uppsala focicsapata, nem játszik sem túl rosszul, sem pedig túl jól idegenben: 7 mérkőzésen 3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 6-5-ös gólarány. Ebben a szezonban amolyan közepesnek nevezhető az uppsalai alakulat idegenbeli teljesítménye, és ismerve az északi labdarúgók és focicsapatok néha némileg "érdekesnek" tűnő hazai pontvesztéseit és idegenbeli sikereit, ezúttal simán az lehetne a véleményem, hogy az IK Sirius jó lehetne az idegenbeli pontszerzésre. Akár még a bajnokjelölt Malmö FF otthonában is.

Ám most az a Malmö FF a vendéglátó, amelyik csapat 8 hazai mérkőzésen 7 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 21-5-ös gólaránnyal rendelkezik. Tehát egyelőre még veretlen otthon a bajnoki címért küzdő együttes és még gólból is 5-öt kapott azon a 8 mérkőzésen. Szerintem újabb malmői győzelem következik, s bár lehetne nagyobb is a tét, azért azzal visszafogom magam, hiszen mégis csak északiakról van szó. Ám azért remélem, hogy hazai részről Markus Rosenberg, Marcus Antonsson és/vagy a dán Anders Christiansen tudni fogják jól, hogy gólszerzés terén micsoda lesz majd a teendőjük.

Tipp: győz a Malmö FF.

Malmö FF - IK Sirius FK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp